För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 citrongräs
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 400 g torsk, kolja- eller hokifilé i bitar
  • Stekt ris:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 strimlade grönsaker eller frysta tinade wokgrönsaker
  • 3 dl kokt ris

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.

Stekt ris

  1. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
  2. Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-08-21

Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.

Britta/webbredaktionen

2014-01-13

@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås

Inga

2014-01-12

Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.

Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 citrongräs
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 400 g torsk, kolja- eller hokifilé i bitar
  • Stekt ris:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 strimlade grönsaker eller frysta tinade wokgrönsaker
  • 3 dl kokt ris

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.

Stekt ris

  1. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
  2. Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-08-21

Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.

Britta/webbredaktionen

2014-01-13

@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås

Inga

2014-01-12

Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.

Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)