
Asiatisk fisk med sesamstekt ris
Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.
- 2 citrongräs
- 3 msk finhackad färsk ingefära
- 1 skivad röd chili
- 800 ml kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 400 g torsk, kolja- eller hokifilé i bitar
- Stekt ris:
- 3 msk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 500 strimlade grönsaker eller frysta tinade wokgrönsaker
- 3 dl kokt ris
Gör så här
- Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Stekt ris
- Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
- Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.
Liknande recept
Asiatisk fisk med sesamstekt ris
Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.
Gör så här
- Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Stekt ris
- Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
- Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-08-21
Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.
2014-01-13
@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås
2014-01-12
Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2014-08-21
Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.
2014-01-13
@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås
Inga
2014-01-12
Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.