För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.15 (33 betyg)

Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla fisk i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.

Liknande recept

Peixe frito com batata doce

(5)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(3)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(89)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ugnslax med kokos och apelsin

(54)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.15 (33 betyg)

Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla fisk i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.

Liknande recept

Peixe frito com batata doce

(5)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(3)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(89)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ugnslax med kokos och apelsin

(54)