Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla fisk i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-02-16

Sojabönorna behöver inte blötläggas. Vill man ha dem mjukare så kan de tinas innan. Mycket gott recept på en vardagsmiddag! Lika gott med lax.

Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med dillmajonnäs och grön sparris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Torsk med ingefära i kokosmjölk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Gratinerad lax med basilika och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla fisk i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-02-16

Sojabönorna behöver inte blötläggas. Vill man ha dem mjukare så kan de tinas innan. Mycket gott recept på en vardagsmiddag! Lika gott med lax.

Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med dillmajonnäs och grön sparris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Torsk med ingefära i kokosmjölk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Gratinerad lax med basilika och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg
Betyg
(11)