Asheh nudelsoppa

Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugabolognese

Betyg
Betyg
(230)
Spara recept

Pasta lenticchie

Betyg
Betyg
(249)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Barnens bolognese med röda linser

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Asheh nudelsoppa
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugabolognese

Betyg
Betyg
(230)
Spara recept

Pasta lenticchie

Betyg
Betyg
(249)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Barnens bolognese med röda linser

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(26)