Asheh nudelsoppa
  • Tid 40 min

Asheh nudelsoppa

3.65 (23 betyg)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

6 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.

  3. 3

    Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.

  4. 4

    Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.

  5. 5

    Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar