Ärtpuckar med soltorkad tomat

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 12 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 2 dl torkade Gula ärtor
  • 2 dl palsternacka, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 0.5 dl basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Salsa
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 2 avokado
  • 1 msk färskpressad citronsaft eller limesaft
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • tortillabröd
  • isbergssallad, strimlad

Gör så här

  1. Gula ärtbiffar: Blötlägg ärtorna minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och mixa ärtorna till ett smul i en matberedare. Blanda med resten av ingredienserna till en smet. Forma till 10 runda bollar och platta till. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 3–4 min per sida.

Salsa:

  1. Låt paprikan rinna av i en sil och tärna. Skala, kärna ut och tärna avokadon. Vänd varsamt runt paprika och avokado med citronsaft och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.

Picklad Rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Blanda vatten, socker och ättika i en skål tills sockret smält. Lägg ner rödlöken och låt marinera minst 1 tim.
  2. Servera ärtbiffarna med salsa och picklad rödlök i tortillabröd med sallad.

Tips

Använd hett vatten så går det supersnabbt att pickla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-04

Hej Åsa, helt riktigt! Vi ser till att fixa detta genast! Tack för att du uppmärksammade oss på det. /Elsa, webbredaktör

Åsa

2019-08-31

Hej! Saknas inte ättika i ingredienslistan för lagen till pickling?

Coop webbredaktör

2017-08-24

Till Ann: Testa att ha i kikärtsmjölet eller rismjöl. Det ska hålla ihop biffarna.

Ann

2017-08-22

Helt omöjliga att forma höll inte ihop någonting. något måste fattas i receptet inget som band ihop smeten

Ingrid Linda

2017-05-23

Vi köpte färdiga! Picklad rödlök.Råris (med grönsaksbuljong).Sallad (med feta,paprika,gurka,salladsblad,olivolja,salladskrydda).Yougurtsås (citron,olivolja,salldaskrydda,svartpeppar,flingsalt)Avokado(citron,olivolja,flingsalt)....Mums!

Liknande recept

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

Couscouspanna med fisk

(42)

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

(0)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(36)

Krämig grönärtspasta

(19)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 2 dl torkade Gula ärtor
  • 2 dl palsternacka, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 0.5 dl basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Salsa
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 2 avokado
  • 1 msk färskpressad citronsaft eller limesaft
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • tortillabröd
  • isbergssallad, strimlad

Ärtpuckar med soltorkad tomat

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 12 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gula ärtbiffar: Blötlägg ärtorna minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och mixa ärtorna till ett smul i en matberedare. Blanda med resten av ingredienserna till en smet. Forma till 10 runda bollar och platta till. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 3–4 min per sida.

Salsa:

  1. Låt paprikan rinna av i en sil och tärna. Skala, kärna ut och tärna avokadon. Vänd varsamt runt paprika och avokado med citronsaft och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.

Picklad Rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Blanda vatten, socker och ättika i en skål tills sockret smält. Lägg ner rödlöken och låt marinera minst 1 tim.
  2. Servera ärtbiffarna med salsa och picklad rödlök i tortillabröd med sallad.

Tips

Använd hett vatten så går det supersnabbt att pickla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-04

Hej Åsa, helt riktigt! Vi ser till att fixa detta genast! Tack för att du uppmärksammade oss på det. /Elsa, webbredaktör

Åsa

2019-08-31

Hej! Saknas inte ättika i ingredienslistan för lagen till pickling?

Coop webbredaktör

2017-08-24

Till Ann: Testa att ha i kikärtsmjölet eller rismjöl. Det ska hålla ihop biffarna.

Ann

2017-08-22

Helt omöjliga att forma höll inte ihop någonting. något måste fattas i receptet inget som band ihop smeten

Ingrid Linda

2017-05-23

Vi köpte färdiga! Picklad rödlök.Råris (med grönsaksbuljong).Sallad (med feta,paprika,gurka,salladsblad,olivolja,salladskrydda).Yougurtsås (citron,olivolja,salldaskrydda,svartpeppar,flingsalt)Avokado(citron,olivolja,flingsalt)....Mums!

Liknande recept

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

Couscouspanna med fisk

(42)

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

(0)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(36)

Krämig grönärtspasta

(19)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies