För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-31

Bästa sillen någonsin! En ny favorit!

Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Senaps- och gräslökssill

(4)

Matjessill med gremolata

(0)

Gravad lax

(21)

Kräftsill

(24)

Citronmarinerad matjes

(0)

Bowl med sashimilax

(7)

Citronsill med dill

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-31

Bästa sillen någonsin! En ny favorit!

Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Senaps- och gräslökssill

(4)

Matjessill med gremolata

(0)

Gravad lax

(21)

Kräftsill

(24)

Citronmarinerad matjes

(0)

Bowl med sashimilax

(7)

Citronsill med dill

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(8)