Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

Tillagningstid: 1 dygn 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-31

Bästa sillen någonsin! En ny favorit!

Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

Tillagningstid: 1 dygn 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-31

Bästa sillen någonsin! En ny favorit!

Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)