Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Inlagd sill

(15)

Krämig koriander- och chilisill

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung

Apelsinsill med honung

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
  2. Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Affe

2015-04-03

Fresch sill går bra året om!

Anna

2012-12-20

Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

Kenth Envall.

2011-12-03

Apelsinsill med honung är otroligt fin.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Inlagd sill

(15)

Krämig koriander- och chilisill

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies