Apelsinsallad med oliver

Apelsinsallad med oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vacker välkomponerad sallad, ett utmärkt tillbehör till middagen.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 4 apelsiner, skalade, i bitar
  • 1 skivad röd lök
  • 12 gröna oliver
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk färska myntablad eller motsvarande mängd torkad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Varva apelsiner, lök och oliver. Strö över lite salt, peppar och mynta. Ringla över olja.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Om du inte hittar fäsrk mynta går det bra att ersätta med torkad. Då tar du ungefär en fjärdedel av den färska mängden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Apelsinsallad med oliver
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 apelsiner, skalade, i bitar
  • 1 skivad röd lök
  • 12 gröna oliver
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk färska myntablad eller motsvarande mängd torkad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Apelsinsallad med oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vacker välkomponerad sallad, ett utmärkt tillbehör till middagen.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Varva apelsiner, lök och oliver. Strö över lite salt, peppar och mynta. Ringla över olja.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Om du inte hittar fäsrk mynta går det bra att ersätta med torkad. Då tar du ungefär en fjärdedel av den färska mängden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!