Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (13 betyg)

Söt och dekorativ dessert med klassiska julsmaker.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att svalna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Sockerlag:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummafrön
  • Apelsinsallad:
  • 5 apelsiner
  • 2 clementiner
  • 3 röda grapefrukter
  • 2 färska fikon
  • 5 grovhackade dadlar
  • 50 g grovhackad mörk choklad

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten, kanel och kardemumma och låt koka 5 minuter. Låt svalna och sila lagen.
  2. Skär bort skalen på apelsinerna och klementinerna, skiva dem sedan på tvären. Skär bort skalen på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor. Skiva eller klyfta fikonen.
  3. Varva frukterna i en skål eller på ett fat. Häll över den silade lagen. Fördela dadlar och choklad eller nötter alternativt mandlar över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-01-14

Jättegott !!!!!!!

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Sockerlag:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummafrön
  • Apelsinsallad:
  • 5 apelsiner
  • 2 clementiner
  • 3 röda grapefrukter
  • 2 färska fikon
  • 5 grovhackade dadlar
  • 50 g grovhackad mörk choklad

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (13 betyg)

Söt och dekorativ dessert med klassiska julsmaker.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att svalna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten, kanel och kardemumma och låt koka 5 minuter. Låt svalna och sila lagen.
  2. Skär bort skalen på apelsinerna och klementinerna, skiva dem sedan på tvären. Skär bort skalen på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor. Skiva eller klyfta fikonen.
  3. Varva frukterna i en skål eller på ett fat. Häll över den silade lagen. Fördela dadlar och choklad eller nötter alternativt mandlar över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-01-14

Jättegott !!!!!!!

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)