Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Söt och dekorativ dessert med klassiska julsmaker.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att svalna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Sockerlag:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummafrön
  • Apelsinsallad:
  • 5 apelsiner
  • 2 clementiner
  • 3 röda grapefrukter
  • 2 färska fikon
  • 5 grovhackade dadlar
  • 50 g grovhackad mörk choklad

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten, kanel och kardemumma och låt koka 5 minuter. Låt svalna och sila lagen.
  2. Skär bort skalen på apelsinerna och klementinerna, skiva dem sedan på tvären. Skär bort skalen på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor. Skiva eller klyfta fikonen.
  3. Varva frukterna i en skål eller på ett fat. Häll över den silade lagen. Fördela dadlar och choklad eller nötter alternativt mandlar över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-01-14

Jättegott !!!!!!!

Liknande recept

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(112)

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)
10 st
  • Sockerlag:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummafrön
  • Apelsinsallad:
  • 5 apelsiner
  • 2 clementiner
  • 3 röda grapefrukter
  • 2 färska fikon
  • 5 grovhackade dadlar
  • 50 g grovhackad mörk choklad

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Söt och dekorativ dessert med klassiska julsmaker.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att svalna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten, kanel och kardemumma och låt koka 5 minuter. Låt svalna och sila lagen.
  2. Skär bort skalen på apelsinerna och klementinerna, skiva dem sedan på tvären. Skär bort skalen på grapefrukterna och skär ut hinnfria klyftor. Skiva eller klyfta fikonen.
  3. Varva frukterna i en skål eller på ett fat. Häll över den silade lagen. Fördela dadlar och choklad eller nötter alternativt mandlar över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-01-14

Jättegott !!!!!!!

Liknande recept

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(112)

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies