För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelsinsallad

Betyg (1-5):
3.42 (24 betyg)

Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk stötta kardemummafrön
  • 1 dl hackade, osaltade pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
  • myntablad

Gör så här

  1. Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
  2. Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
  3. Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2019-12-26

Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.

MARIE

2014-12-23

UNDERBART

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Bananpannkakor

(34)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Mangobowl med kokos

(8)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(21)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Tropisk fruktsallad

(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk stötta kardemummafrön
  • 1 dl hackade, osaltade pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
  • myntablad

Apelsinsallad

Betyg (1-5):
3.42 (24 betyg)

Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
  2. Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
  3. Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2019-12-26

Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.

MARIE

2014-12-23

UNDERBART

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Bananpannkakor

(34)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Mangobowl med kokos

(8)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(21)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Tropisk fruktsallad

(5)