Apelsinrutor med kokos och tranbär

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Glasyr:
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl tinade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
  3. Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Szilvia

2012-01-21

Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.

Ingrid Holmqvist

2011-12-28

Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?

Apelsinrutor med kokos och tranbär
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Glasyr:
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl tinade tranbär

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
  3. Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Szilvia

2012-01-21

Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.

Ingrid Holmqvist

2011-12-28

Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?