
Apelsinrutor med kokos och tranbär
Betyg (1-5):
Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!
Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
- 100 g rumsvarmt smör
- 250 g riven mandelmassa
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl pressad apelsin
- 1 citron, rivet skal
- 1 apelsin, rivet skal
- Glasyr:
- 70 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 1 msk crème fraiche
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl tinade tranbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
- Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.
Apelsinrutor med kokos och tranbär
Betyg (1-5):
Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!
Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
- Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-01-21
Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.
2011-12-28
Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Szilvia
2012-01-21
Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.
Ingrid Holmqvist
2011-12-28
Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?