Apelsinkyckling

Betyg (1-5):
3.1 (92 betyg)

Kyckling i fräsch marinad med smak av apelsin och chili. Serveras med krispiga grönsaker vända i sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 600 g kycklingfiléer
  • 500 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g böngroddar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl rostade sesamfrön, vita eller svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Har du tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i en ugnsfast form.
  2. Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna.
  3. Lägg i böngroddar, limeskal och -saft, sesamfrön, salt samt peppar. Vänd runt så att allt blir varmt. Servera med kycklingen.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)
15 st
  • Marinad:
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 600 g kycklingfiléer
  • 500 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g böngroddar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl rostade sesamfrön, vita eller svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar

Apelsinkyckling

Betyg (1-5):
3.1 (92 betyg)

Kyckling i fräsch marinad med smak av apelsin och chili. Serveras med krispiga grönsaker vända i sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Har du tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i en ugnsfast form.
  2. Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna.
  3. Lägg i böngroddar, limeskal och -saft, sesamfrön, salt samt peppar. Vänd runt så att allt blir varmt. Servera med kycklingen.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies