Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Waldorfsallad:
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 60 g tunt skivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade äpplen
  • 150 g urkärnade vindruvor i halvor
  • 1 dl grovt hackade valnötskärnor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 175 g grönsallad
  • 0.5 tsk salt
  • Apelsinglaze:
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1.5 msk ketchup
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med salladen. <br> Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.

Apelsinglaze

  1. Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
  3. Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.

Servering

Servera kycklingen med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus karlsson

2015-11-05

bra receptet för fredagsmys.

Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Kycklingburgare med gurksås

(20)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk kycklinggryta

(11)

Kycklinggryta med mango

(223)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Waldorfsallad:
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 60 g tunt skivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade äpplen
  • 150 g urkärnade vindruvor i halvor
  • 1 dl grovt hackade valnötskärnor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 175 g grönsallad
  • 0.5 tsk salt
  • Apelsinglaze:
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1.5 msk ketchup
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. <br> Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.

Apelsinglaze

  1. Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
  3. Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.

Servering

Servera kycklingen med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus karlsson

2015-11-05

bra receptet för fredagsmys.

Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Kycklingburgare med gurksås

(20)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk kycklinggryta

(11)

Kycklinggryta med mango

(223)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies