
Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad
Betyg (1-5):
Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kycklingfiléer
- 1 msk olja
- Waldorfsallad:
- 1 dl gräddfil
- 1 dl lättmajonnäs
- 0.5 liten citron, pressad saft
- 60 g tunt skivade stjälkar selleri
- 2 tärnade äpplen
- 150 g urkärnade vindruvor i halvor
- 1 dl grovt hackade valnötskärnor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 175 g grönsallad
- 0.5 tsk salt
- Apelsinglaze:
- 1 dl apelsinmarmelad
- 1 tsk ljus vinäger
- 1.5 msk ketchup
- svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Börja med salladen.
Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.
Apelsinglaze
- Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
- Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
- Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.
Servering
Servera kycklingen med salladen.
Liknande recept
Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad
Betyg (1-5):
Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med salladen.
Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.
Apelsinglaze
- Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
- Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
- Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.
Servering
Servera kycklingen med salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-11-05
bra receptet för fredagsmys.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
magnus karlsson
2015-11-05
bra receptet för fredagsmys.