Apelsin- och chilimarinerad kyckling
Apelsin- och chilimarinerad kyckling
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Apelsin- och chilimarinerad kyckling

3.14 (90 betyg)

God kyckling med spännande smaker i en fräsch marinad. Serveras med krispiga grönsaker vända i sesamfrön.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
Marinad:
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 600 g kycklingfiléer
  • 500 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g böngroddar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl rostade sesamfrön, vita eller svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Har du tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i en ugnsfast form.

  2. 2

    Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna.

  3. 3

    Lägg i böngroddar, limeskal och -saft, sesamfrön, salt samt peppar. Vänd runt så att allt blir varmt. Servera med kycklingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar