Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra
  • Tid 40 min + tid att marinera

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

4 (1 betyg)

Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder

  • Tillagningstid 40 min + tid att marinera
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g sejfilé, i portionsbitar
Gubbröra
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris, grovt hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
Till servering
  • 800 g potatis, skalad eller skrubbad
  • 100 g smör
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.

Gubbröra:

  1. 1

    Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.

  2. 2

    Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.

  3. 3

    Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.

  4. 4

    Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/