Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
  • 600 g sejfilé, i portionsbitar
  • Gubbröra
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris, grovt hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Till servering
  • 800 g potatis, skalad eller skrubbad
  • 100 g smör
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.

Gubbröra:

  1. Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
  3. Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
  4. Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g sejfilé, i portionsbitar
  • Gubbröra
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris, grovt hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Till servering
  • 800 g potatis, skalad eller skrubbad
  • 100 g smör
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.

Gubbröra:

  1. Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
  3. Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
  4. Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/