Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerade lammkotletter med örtig potatissallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(46)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerade lammkotletter med örtig potatissallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(46)