Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fläskfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fläskfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(11)