Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries - Coop

(31)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze - Coop

(36)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt - Coop

(24)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad - Coop

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries - Coop

(31)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze - Coop

(36)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt - Coop

(24)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad - Coop

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies