Änglamarks örtomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (9 betyg)

Ät omeletten med smak av parmesan och basilika som en ensam rätt eller servera den på buffén.

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 Änglamark ägg
  • 1 dl vatten eller Änglamarks mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk Änglamark olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Änglamark parmesan, riven
  • 4 dl Änglamarks örter t ex basilika persilja, koriander, oregano, gräslök, dill

Gör så här

1 stor omelett

  1. Vispa lätt ihop alla ingredienser till omeletten. Hetta upp en stekpanna med olivolja
  2. Häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och riv över parmesan. Toppa med ett tjockt lager av blandade Änglamarks örter. Servera direkt ur stekpannan som en ”pan pizza”.

12 små omeletter

  1. Gör enligt ovan men grädda i en plättlagg eller klicka ut och grädda små omeletter i en stor stekpanna. Observera att omeletterna då blir tunnare, som på bilden. Garnera enligt ovan och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

Betyg
Betyg
(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 Änglamark ägg
  • 1 dl vatten eller Änglamarks mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk Änglamark olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Änglamark parmesan, riven
  • 4 dl Änglamarks örter t ex basilika persilja, koriander, oregano, gräslök, dill

Änglamarks örtomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (9 betyg)

Ät omeletten med smak av parmesan och basilika som en ensam rätt eller servera den på buffén.

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

1 stor omelett

  1. Vispa lätt ihop alla ingredienser till omeletten. Hetta upp en stekpanna med olivolja
  2. Häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och riv över parmesan. Toppa med ett tjockt lager av blandade Änglamarks örter. Servera direkt ur stekpannan som en ”pan pizza”.

12 små omeletter

  1. Gör enligt ovan men grädda i en plättlagg eller klicka ut och grädda små omeletter i en stor stekpanna. Observera att omeletterna då blir tunnare, som på bilden. Garnera enligt ovan och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

Betyg
Betyg
(8)