Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
3.6 (25 betyg)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon

Liknande recept

Tiramisù med hallon och lime

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gratinerade aprikoser

(0)
8 st
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
3.6 (25 betyg)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon

Liknande recept

Tiramisù med hallon och lime

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gratinerade aprikoser

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies