Ambrosiakaka med philadelphiaost

Ambrosiakaka med philadelphiaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En saftig och god kaka garnerad med kanderade apelsinskal.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kanderade apelsinskal:
  • 1 apelsin
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • Topping:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen et t i taget under vispning. Rör ner resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter. Grädda 40-45 minuter. Låt svalna.
  2. Skär av det orangea skalet i strimlor i valfri storlek. Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills blandningen blir simmig. Rör ner apelsinskalen och koka någon minut. Låt svalna.
  3. Vispa philadelphiaost, florsocker och pressad apelsin. Fördela toppingen på kakan och garnera med apelsinskalsbitarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-07-18

Det ska inte vara någon choklad i kakan. Den något mörka färgen beror på hur länge kakan gräddas. Kakformens material och färg kan också påverka något. En svart kakform ger mörkare kaka än en ljus.

Amira Veronardi

2012-07-17

Själva tårtan ser brun ut, men jag ser varken choklad eller kakao som ingår i degen. Något stämmer inte i receptet. Var vänlig och låt mig veta hur ni har fått tårtan att bli så brun. Sitter chokladen bara utanpå?

Ambrosiakaka med philadelphiaost
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kanderade apelsinskal:
  • 1 apelsin
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • Topping:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsin

Ambrosiakaka med philadelphiaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En saftig och god kaka garnerad med kanderade apelsinskal.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen et t i taget under vispning. Rör ner resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter. Grädda 40-45 minuter. Låt svalna.
  2. Skär av det orangea skalet i strimlor i valfri storlek. Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills blandningen blir simmig. Rör ner apelsinskalen och koka någon minut. Låt svalna.
  3. Vispa philadelphiaost, florsocker och pressad apelsin. Fördela toppingen på kakan och garnera med apelsinskalsbitarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-07-18

Det ska inte vara någon choklad i kakan. Den något mörka färgen beror på hur länge kakan gräddas. Kakformens material och färg kan också påverka något. En svart kakform ger mörkare kaka än en ljus.

Amira Veronardi

2012-07-17

Själva tårtan ser brun ut, men jag ser varken choklad eller kakao som ingår i degen. Något stämmer inte i receptet. Var vänlig och låt mig veta hur ni har fått tårtan att bli så brun. Sitter chokladen bara utanpå?