Alkoholfri lingonglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Värmande lingonglögg smaksatt med apelsin, kanel, ingefära och nejlika. Perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl drickfärdig lingondryck
  • 3 dl konc apelsinsaft eller svartvinbärssaft
  • 1 apelsin, skalet
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 40 g färsk ingefära
  • russin och mandel, till servering

Gör så här

  1. Häll lingondryck och saft i en kastrull. Skär en 10 cm lång bit från skalet av apelsinen (endast det orangea) med en potatisskalare.
  2. Lägg skalbiten, kanelstänger och nejlikor i kastrullen. Riv ingefäran och pressa i saften, låt koka upp.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt stå över natten i rumstemperatur.
  4. Sila bort kryddorna och servera glöggen varmmed russin och mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annsofi

2020-11-13

Detta ska sparas och kokas framemot advent.

Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl drickfärdig lingondryck
  • 3 dl konc apelsinsaft eller svartvinbärssaft
  • 1 apelsin, skalet
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 40 g färsk ingefära
  • russin och mandel, till servering

Alkoholfri lingonglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Värmande lingonglögg smaksatt med apelsin, kanel, ingefära och nejlika. Perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll lingondryck och saft i en kastrull. Skär en 10 cm lång bit från skalet av apelsinen (endast det orangea) med en potatisskalare.
  2. Lägg skalbiten, kanelstänger och nejlikor i kastrullen. Riv ingefäran och pressa i saften, låt koka upp.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt stå över natten i rumstemperatur.
  4. Sila bort kryddorna och servera glöggen varmmed russin och mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annsofi

2020-11-13

Detta ska sparas och kokas framemot advent.

Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)