För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Älgköttssoppa med norrlandsklimp

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Skogens konung smakar gott, speciellt då han får koka länge och väl och ta smak av allt gott i denna gryta.

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 1 kg älgkött med ben
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 kålrot, i stora tärningar
  • 4 morötter, i tjocka skivor
  • 75 g tärnad rotselleri
  • 1 palsternacka, i bitar
  • 1 liten purjolök, i bitar
  • 6 potatisar, i stora bitar
  • 1 msk klippt persilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Norrlandsklimp:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm riven muskotnöt
  • Tillbehör:
  • 6 skivor knäckebröd med ost och lättmargarin

Gör så här

  1. Koka upp vattnet, lägg i köttet och låt koka upp igen. Skumma väl och tillsätt salt, kryddor och lök. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1 timme och 30 minuter.
  2. Ta upp köttet och löken. Lägg ner rotfrukterna och efter 10 minuter purjolök och potatis. Koka tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, ca 15 minuter.
  3. Häll vetemjölet i en skål och blanda med muskotnöt. Tillsätt vatten, lite åt gången så att det blir en smidig deg. Skeda små klimpar ner i soppan och rör om efter varje klimp.
  4. Skär köttet i tärningar, lägg ner det i soppan och smaka av med salt och peppar. Servera med ostsmörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2015-01-31

Är riktigt gott!

Libbe

2014-01-18

Köttet var riktigt gott, men annars tråkigt kryddad och vattnig liksom.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Biff med coleslaw

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(22)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 liter vatten
  • 1 kg älgkött med ben
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 kålrot, i stora tärningar
  • 4 morötter, i tjocka skivor
  • 75 g tärnad rotselleri
  • 1 palsternacka, i bitar
  • 1 liten purjolök, i bitar
  • 6 potatisar, i stora bitar
  • 1 msk klippt persilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Norrlandsklimp:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm riven muskotnöt
  • Tillbehör:
  • 6 skivor knäckebröd med ost och lättmargarin

Älgköttssoppa med norrlandsklimp

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Skogens konung smakar gott, speciellt då han får koka länge och väl och ta smak av allt gott i denna gryta.

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet, lägg i köttet och låt koka upp igen. Skumma väl och tillsätt salt, kryddor och lök. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1 timme och 30 minuter.
  2. Ta upp köttet och löken. Lägg ner rotfrukterna och efter 10 minuter purjolök och potatis. Koka tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, ca 15 minuter.
  3. Häll vetemjölet i en skål och blanda med muskotnöt. Tillsätt vatten, lite åt gången så att det blir en smidig deg. Skeda små klimpar ner i soppan och rör om efter varje klimp.
  4. Skär köttet i tärningar, lägg ner det i soppan och smaka av med salt och peppar. Servera med ostsmörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2015-01-31

Är riktigt gott!

Libbe

2014-01-18

Köttet var riktigt gott, men annars tråkigt kryddad och vattnig liksom.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Biff med coleslaw

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(22)