Älggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Bjud på Per Morbergs mustiga viltgryta med älgkött, rotfrukter och smakrika kryddor som vitlök, enbär och lagerblad.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Helstekt ryggbiff

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Turkisk köfte

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Älggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Bjud på Per Morbergs mustiga viltgryta med älgkött, rotfrukter och smakrika kryddor som vitlök, enbär och lagerblad.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Helstekt ryggbiff

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Turkisk köfte

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)