För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg (1-5):
3.68 (41 betyg)

Byt ut köttfärsen mot älgfärs i hamburgaren och toppa med en god sallad gjord på vitkål och rödbetor.

Tillagningstid: 30 minuter + 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Röd coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g grovt rivna rödbetor
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • potatisbröd eller hamburgerbröd
  • salladsblad
  • skivade tomater
  • lökringar
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, grädde, viltkrydda, salt och peppar. Forma fyra ganska stora burgare och pensla dem med olja på båda sidorna. Grilla eller stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda ingredienserna till kålsalladen. Servera gärna med potatisbröd, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

Tips

Smaken av vilt fixar du enkelt med enbär i grytan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2013-10-14

Supergoda hamburgare med supergod krydda!! Rekommenderas!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Portabello- och aubergineburgare

(2)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Röd coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g grovt rivna rödbetor
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • potatisbröd eller hamburgerbröd
  • salladsblad
  • skivade tomater
  • lökringar
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg (1-5):
3.68 (41 betyg)

Byt ut köttfärsen mot älgfärs i hamburgaren och toppa med en god sallad gjord på vitkål och rödbetor.

Tillagningstid: 30 minuter + 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, grädde, viltkrydda, salt och peppar. Forma fyra ganska stora burgare och pensla dem med olja på båda sidorna. Grilla eller stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda ingredienserna till kålsalladen. Servera gärna med potatisbröd, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

Tips

Smaken av vilt fixar du enkelt med enbär i grytan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2013-10-14

Supergoda hamburgare med supergod krydda!! Rekommenderas!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Portabello- och aubergineburgare

(2)