Ägg med varm gubbröra

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten finhackad gul eller röd lök
  • 2 tsk smör
  • 5 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 msk dillkvistar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
  2. Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Bettans sillsallad

(0)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Ägg- och sillbakelse

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten finhackad gul eller röd lök
  • 2 tsk smör
  • 5 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymald svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 msk dillkvistar (eller efter smak)

Ägg med varm gubbröra

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

En variant på den klassiska gubbröran. Här serveras ansjovisen ljummen och nystekt på de kalla ägghalvorna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de kalla hårdkokta äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det. Hacka äggen.
  2. Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna. Blanda i ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt. Fördela röran i skalhalvorna. Garnera med dill.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Bettans sillsallad

(0)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Ägg- och sillbakelse

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies