After eight - tårta

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

Krämig chokladkaka med mint

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Vit chokladtryffel

(37)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Sesamrutor

(11)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

After eight - tårta

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

Krämig chokladkaka med mint

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Vit chokladtryffel

(37)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Sesamrutor

(11)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies