Adventsbulle extra allt

Betyg (1-5):
3.93 (29 betyg)

När en klassisk svensk saffransbulle får ihop det med en amerikansk, så kallad ”sticky bun” blir resultatet en saftig, smarrig superbulle.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl rumsvarm mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 8 dl vetemjöl + till bakbordet
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk rörsocker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 75 g grovhackade pekannötter
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 1 msk kanel
  • 0.75 dl ljus sirap
  • Sockerlag:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget och arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk eller plastfolie till ungefär dubbel storlek, ca 1,5 timme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform/plåt, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 25 x 50 cm.

Fyllning

  1. Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm bitar tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över rörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.

Sockerlag

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-11-18

Godaste bullar jag ätit 😊

Emma

2015-12-04

Det bästa receptet! Brukar maxa och även lägga i riven mandelmassa samt mer nötter (har testat flera olika sorter, allt lika gott!)

Eva

2014-12-21

Fantastiska bullar som även min son börjat göra och min dotter gillar också saffran sen hon fick smaka på dessa goda bullarna!

Johan

2014-12-20

De mest onyttiga tillika goda lussebullar jag ätit, jag byter dessutom ut en dl mjölk mot 1 dl grädde, allt laktosfritt, för att få njuta extra!

Anita

2014-12-14

Om man dubblar satsen, räcker det med 1 ägg eller ska man ta 2 ägg då?

Pauline

2014-10-13

Favorit som vi kör även i år, så goda!

annika

2013-12-28

jag gillar inte saffran. Nu gillar jag saffran

Mia

2013-12-13

Blev bjuden på dessa underbara bullar. De godasten bullar jag någonsin ätet!

Marianne

2013-12-11

Supergoda saffransbullar. Den lilla mängden socker i degen gjorde bullarna lätta och porösa. Jag bakade dubbel sats men tog bara 1 dl socker. Arbetade degen ganska länge i maskinen. Ska snart baka igen.

Sabine

2013-12-11

underbara bullar!! använde valnöter och rörsockersirup istället

Jessica

2013-12-10

Helt underbara bullar! Kan verkligen rekommederas!!!

Märith

2013-12-06

Kanonbullar!!!

Maggan

2013-12-04

Jättegoda men behöver mer tid i ugnen. Ca 20 min.

Britta/webbredaktionen

2013-12-04

@Elisabeth 0,5 dl vatten ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på felet.

Elisabeth

2013-12-03

Vad menas med 0,5 cm vatten?

Lotta

2013-12-03

Mumsigt (även jag skippade sockerlagen), men hoppa över kanelen om du gillar saffranssmaken! Med kanel i degen blir det lite som en väldigt gul kanelbulle. Saffranssmaken liksom försvinner.

Gunilla J

2013-12-03

Otroligt goda. Tog mandel istället för pecannötter. Penslingen med sockerlag blev som "pricken över i".

Maria

2013-12-02

Struntade i att pensla över sockerlag, då det är både socker på och sirap i bullarna. Verkligen goda!

Britta/webbredaktionen

2013-12-02

@A Mjölken ska vara rumstempererad.

A

2013-11-30

Ska mjölken, som man rör ut jästen i, vara kall?

Barbro Fässberg

2013-11-29

Längesedan jag åt så god bulle.

M

2013-11-29

En riktig dunderbulle, du lär inte bli missnöjd!

Dotter

2013-11-25

Hoppade över sockerlag. Hur goda som helst. Lång jästid men det var det värt!

Liknande recept

Saffranskringlor

(15)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Saffransgalette

(5)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kesella

(22)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Svärmors pepparkakor galore

(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl rumsvarm mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 8 dl vetemjöl + till bakbordet
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk rörsocker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 75 g grovhackade pekannötter
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 1 msk kanel
  • 0.75 dl ljus sirap
  • Sockerlag:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Adventsbulle extra allt

Betyg (1-5):
3.93 (29 betyg)

När en klassisk svensk saffransbulle får ihop det med en amerikansk, så kallad ”sticky bun” blir resultatet en saftig, smarrig superbulle.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget och arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk eller plastfolie till ungefär dubbel storlek, ca 1,5 timme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform/plåt, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 25 x 50 cm.

Fyllning

  1. Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm bitar tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över rörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.

Sockerlag

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-11-18

Godaste bullar jag ätit 😊

Emma

2015-12-04

Det bästa receptet! Brukar maxa och även lägga i riven mandelmassa samt mer nötter (har testat flera olika sorter, allt lika gott!)

Eva

2014-12-21

Fantastiska bullar som även min son börjat göra och min dotter gillar också saffran sen hon fick smaka på dessa goda bullarna!

Johan

2014-12-20

De mest onyttiga tillika goda lussebullar jag ätit, jag byter dessutom ut en dl mjölk mot 1 dl grädde, allt laktosfritt, för att få njuta extra!

Anita

2014-12-14

Om man dubblar satsen, räcker det med 1 ägg eller ska man ta 2 ägg då?

Pauline

2014-10-13

Favorit som vi kör även i år, så goda!

annika

2013-12-28

jag gillar inte saffran. Nu gillar jag saffran

Mia

2013-12-13

Blev bjuden på dessa underbara bullar. De godasten bullar jag någonsin ätet!

Marianne

2013-12-11

Supergoda saffransbullar. Den lilla mängden socker i degen gjorde bullarna lätta och porösa. Jag bakade dubbel sats men tog bara 1 dl socker. Arbetade degen ganska länge i maskinen. Ska snart baka igen.

Sabine

2013-12-11

underbara bullar!! använde valnöter och rörsockersirup istället

Jessica

2013-12-10

Helt underbara bullar! Kan verkligen rekommederas!!!

Märith

2013-12-06

Kanonbullar!!!

Maggan

2013-12-04

Jättegoda men behöver mer tid i ugnen. Ca 20 min.

Britta/webbredaktionen

2013-12-04

@Elisabeth 0,5 dl vatten ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på felet.

Elisabeth

2013-12-03

Vad menas med 0,5 cm vatten?

Lotta

2013-12-03

Mumsigt (även jag skippade sockerlagen), men hoppa över kanelen om du gillar saffranssmaken! Med kanel i degen blir det lite som en väldigt gul kanelbulle. Saffranssmaken liksom försvinner.

Gunilla J

2013-12-03

Otroligt goda. Tog mandel istället för pecannötter. Penslingen med sockerlag blev som "pricken över i".

Maria

2013-12-02

Struntade i att pensla över sockerlag, då det är både socker på och sirap i bullarna. Verkligen goda!

Britta/webbredaktionen

2013-12-02

@A Mjölken ska vara rumstempererad.

A

2013-11-30

Ska mjölken, som man rör ut jästen i, vara kall?

Barbro Fässberg

2013-11-29

Längesedan jag åt så god bulle.

M

2013-11-29

En riktig dunderbulle, du lär inte bli missnöjd!

Dotter

2013-11-25

Hoppade över sockerlag. Hur goda som helst. Lång jästid men det var det värt!

Liknande recept

Saffranskringlor

(15)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Saffransgalette

(5)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kesella

(22)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies