För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålscurry

Betyg (1-5):
2.74 (66 betyg)

Blomkål i dess godaste form. Det här är en riktig favorit.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 kg blomkål
  • 300 g potatis, skalad och småtärnad
  • Currypasta:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad gul lök
  • 2 hackade röda chili
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • strimlad salladslök
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • ris eller bröd

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka 4 min. Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda 6–8 min till.
  4. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät ev med ris eller ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-08-30

Sjukt gott :)

Mira

2017-02-08

God smak, men: så tråkigt när kokosmjölk skär sig vilket den gjorde för mig! väldigt tråkigt att äta då.. nån som har tips på att rädda? Sen råkade jag ha i för mycket fänkål vilket inte rekommenderas :)

Lovisa

2016-04-16

Jag vet inte vad Marie- Louise har lagat... Men det här är det godaste jag har ätit på länge! Den är riktigt fyllig i smaken och det är så många smaker! Om en inte gillar färsk koriander, så är den god även utan, men koriandern ger den det där lilla extra ;) Jag har haft i lite bönor eller gröna linser för att göra den extra matig och det blir bra :)

Marie-Louise

2016-03-04

Äckligaste jag ätit på länge, och då är jag inte kräsen. Snälla låt den inte komma tillbaka i matkassen! Totalt smaklös med en jolmig och fet kokosmjölk.

Josephine

2016-02-03

Supergott! Istället för jordnötter hade jag cashewnötter i och jag struntade i fänkål och potatisen.

Elisabeth

2016-02-01

Curry är en kryddblandning. I receptet gör du den själv..

Viktoria

2016-01-27

Jag undrar varför rätten heter blomkålscurry, det finns ju inte en gnutta curry i receptet?

Liknande recept

Wokad thaipotatis

(11)

Sashimilax med sallad

(8)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Thainudlar med ingefära

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(39)

Auberginesoppa med bönor

(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 kg blomkål
  • 300 g potatis, skalad och småtärnad
  • Currypasta:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad gul lök
  • 2 hackade röda chili
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • strimlad salladslök
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • ris eller bröd

Blomkålscurry

Betyg (1-5):
2.74 (66 betyg)

Blomkål i dess godaste form. Det här är en riktig favorit.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka 4 min. Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda 6–8 min till.
  4. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät ev med ris eller ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-08-30

Sjukt gott :)

Mira

2017-02-08

God smak, men: så tråkigt när kokosmjölk skär sig vilket den gjorde för mig! väldigt tråkigt att äta då.. nån som har tips på att rädda? Sen råkade jag ha i för mycket fänkål vilket inte rekommenderas :)

Lovisa

2016-04-16

Jag vet inte vad Marie- Louise har lagat... Men det här är det godaste jag har ätit på länge! Den är riktigt fyllig i smaken och det är så många smaker! Om en inte gillar färsk koriander, så är den god även utan, men koriandern ger den det där lilla extra ;) Jag har haft i lite bönor eller gröna linser för att göra den extra matig och det blir bra :)

Marie-Louise

2016-03-04

Äckligaste jag ätit på länge, och då är jag inte kräsen. Snälla låt den inte komma tillbaka i matkassen! Totalt smaklös med en jolmig och fet kokosmjölk.

Josephine

2016-02-03

Supergott! Istället för jordnötter hade jag cashewnötter i och jag struntade i fänkål och potatisen.

Elisabeth

2016-02-01

Curry är en kryddblandning. I receptet gör du den själv..

Viktoria

2016-01-27

Jag undrar varför rätten heter blomkålscurry, det finns ju inte en gnutta curry i receptet?

Liknande recept

Wokad thaipotatis

(11)

Sashimilax med sallad

(8)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Thainudlar med ingefära

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(39)

Auberginesoppa med bönor

(10)