Sveriges grönaste varumärke 2020

Tack för förtroendet! Coop och Änglamark är Sveriges grönaste varumärken - enligt svenska folket.

Coop är Sveriges grönaste varumärke, det visar en ny undersökning av konsultföretaget Differ. Coop är totalvinnare i undersökningen, oavsett bransch. För tionde året i rad hamnar även Änglamark i topp när de som deltagit i undersökningen fritt får ange vad vilket varumärke de anser vara grönast.

Coop rankas dessutom som nummer ett i både när det gäller dagligvaruhandeln och i banksektorn, placeringar som Coop försvarar från föregående år.

”Vi är mycket stolta att Coop och Änglamark fortsätter vara starka varumärken. Att vi vinner priser som grönaste varumärken ser vi som kvitto på att Coops enträgna och långsiktiga arbete med att erbjuda hållbara matvaror och tjänster märks bland svenska konsumenter”, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet på Coop Sverige.

Sveriges grönaste bank

Läs mer här.

Sveriges grönaste dagligvaruhandel

Här hittar du din närmsta Coop-butik.

Sveriges grönaste varumärke - kundernas val

Till Änglamarksbutiken.

Nu tar vi nästa steg

Nu tar Coop nästa steg för att du som konsument ska kunna få vägledning i dina val. Läs mer om Hållbarhetsdeklarationen.

Om undersökningen

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-74 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i nio branscher. Undersökningen har genomförts sedan 2008.

Läs hela undersökningen här.