Coop Nords e-handel fortsätter att växa

Idag har Coop Nord e-handel på 22 orter och kunder kan hämta sina påsar i 32 butiker i Nords tre län Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Verksamheten har vuxit det sista året och av de 28 kommuner som Coop Nord är verksam med butik i, finns e-handel i 19 av dessa.

Coop Nord har sex stora produktionsenheter i våra större städer där kund kan välja mellan att hämta sin mat själv eller få den hemkörd. Produktionsenheterna levererar också färdigplockade matpåsar till 13 andra Coop-butiker där kunder kan hämta sin mat.

– Pandemin har fått fler att upptäcka E-handeln, sista året har varit helt galet i positiv mening, berättar Janne Wiktorsson, Onlinechef på Stora Coop Ersboda. Vi är i framkant när det gäller e-handel och har bra produkter till samma pris som i den fysiska butiken. Det är jätteroligt att vara med på resan att utveckla e-handeln tillsammans med kunderna och deras önskemål.

På våra mindre orter har vi nu hela 17 butiker som plockar och lämnar ut beställda matpåsar och vi kan tydligt se att de norrländska kunderna gärna hämtar sina egna matpåsar själv. Hela 70% av kunderna vill hämta själv och där erbjuder Coop Nord hämta i bil, där kunden parkerar sin bil på en ”hämta plats” utanför butiken och skickar sms att man är framme. Då bär Coop Nords medarbetare ut varorna till bilen och kunden kan åka hem med matkassarna.

Joakim Fors, chef Affärsutveckling på Coop Nord berättar att expansionen för e-handel är långt ifrån klar.


– Vi vill fortsätta att växa med vår e-handel och under nästa år siktar vi på att gå igång i samtliga 28 kommuner som vi är verksamma i! Utöver detta kommer vi att fortsätta att etablera oss där vi har våra befintliga butiker så det kommer bli många nya enheter under 2022.

Pressmeddelande 211210