Klarna Open banking

Vi använder Klarnas Open banking-tjänst så att du enkelt och säkert kan välja vilket av dina bankkonton du vill använda som mottagarkonto vid överföring av pengar.

Enkelt att anmäla mottagarkonto med Klarna Open Banking

För att öka säkerheten för dig tillåter vi endast uttag till ett bankkonto som tillhör dig. Med hjälp av Klarnas Open banking tjänst, som regleras under PSD2, kan du nu enkelt och säkert välja vilket av dina bankkonton som du vill använda när du gör uttag från ditt Coop kapitalkonto.

  1. Klicka på ”Nytt mottagarkonto”. Du ansluts till Klarnas tjänst
    för att välja ett mottagarkonto som tillhör dig.
  2. Välj den bank du vill hämta upp ditt mottagarkonto från och
    logga in med BankID.
  3. Välj det bankkonto du vill ha som mottagarkonto. Om det bara
    finns ett konto väljs det automatiskt.

Vad är Klarna Open Banking?

Tjänsten som används är en så kallad Account information Service (AIS) och är framtagen enligt regelverket PSD2. Genom AIS kan du som kund lämna samtycke till att vid det specifika tillfället hämta upp begränsade data om ditt bankkonto. Med ditt samtycke tar vi, genom AIS, del av ditt kontonummer, att det är du som innehar kontot och eventuell kontobalans. Bankkontonumret registreras på ditt Coop Kapitalkonto så att du sedan snabbt och säkert kan göra uttag.

Vad är PSD2?

”PSD 2 (Payment Services Directive 2) är EU:s andra betaltjänstdirektiv och reglerar konton och betalningar för både företag och privatpersoner. Det ska underlätta gränsöverskridande betalningar och andra finansiella tjänster inom EU samt öka konkurrensen inom sektorn genom att främja nya innovativa betalningar. Den nya betaltjänstlagen trädde i kraft den 1 maj 2018 i Sverige.”
Läs mer hos Finansinspektionen 

Hur hanteras mina personuppgifter i Klarnas Open Banking-tjänst?

Du kommer inte att bli kund hos Klarna genom att använda tjänsten. Varje bank väljer själva vilka uppgifter som lämnas via tjänsten – personnummer, namn och kontonummer är det vi är intresserade av för att säkerställa att kontot tillhör dig. Någon enstaka bank skickar också aktuellt saldo. Inga transaktioner skickas av någon bank. Uppgifterna lagras i 90 dagar i den tjänst som MedMera Bank nyttjar via Klarna, detta för användning vid supportbehov. Uppgifterna hanteras enligt GDPR och rensas från tjänsten efter 90 dagar.