Linsfyllda pitabröd
  • Tid 20 min

Linsfyllda pitabröd

3.12 (16 betyg)

Månadens läsarrecept av Andreas Meijer.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl röda linser
  • 4.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk garam masala
Till servering:
  • 4 pitabröd
  • tomat
  • sallad
  • gurka
  • turkisk yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Stek rödlök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.

  2. 2

    Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt koka ca 15 min, tills linserna är mjuka.

  3. 3

    Värm pitabröden och servera linsröran med grönsaker och yoghurt.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Charlie E

    Glömde skriva nedan att jag följde Andreas råd och tog 2 dl linser. Koka försiktigt så behåller de sin form.

  • Charlie E

    Jättegod och krämig röra! Istället för garam tog jag 1 tsk chilipulver och 1 tsk spiskummin. Petade även ner 1 buljongtärning. Hela familjen åt!

  • Henrik Hedman

    Bra och nyttig vegetariskt mat men inte mycket smak i tyvärr. Testa att krydda mera.

  • Andreas Meijer

    MerSmak skrev lite fel i receptet... Prova med 2 dl linser så blir det som det ska...