Zuleikatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (34 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
11 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 2.5 dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Citronkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering:
  • 50 g sötmandel, flagad
  • ev färska bär

Gör så här

  1. Värm ugnen. Rita 3 fyrkanter (21x21 cm) på bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
  2. Mal eller finfördela mandeln med stålkniv i matberedare. Vispa äggvitor och florsocker till en tjock smet. Blanda i mandeln. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
  3. Blanda äggulor, grädde, socker och citronskal i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Lyft från värmen. Rör ner fettet i klickar. Låt krämen kallna.
  4. Bred krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan och strö på mandeln. Tårtan bör stå svalt några timmar eller över natten innan den serveras. Garnera ev med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 2.5 dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Citronkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering:
  • 50 g sötmandel, flagad
  • ev färska bär

Zuleikatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (34 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
11 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Rita 3 fyrkanter (21x21 cm) på bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
  2. Mal eller finfördela mandeln med stålkniv i matberedare. Vispa äggvitor och florsocker till en tjock smet. Blanda i mandeln. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
  3. Blanda äggulor, grädde, socker och citronskal i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Lyft från värmen. Rör ner fettet i klickar. Låt krämen kallna.
  4. Bred krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan och strö på mandeln. Tårtan bör stå svalt några timmar eller över natten innan den serveras. Garnera ev med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)