Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg (1-5):
3.07 (28 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 zucchini, gärna både grön och gul
  • 1 msk olivolja
  • Fyllning:
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl matvete
  • 0.5 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka linser och matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i citronen och plocka ur den när det kokat klart. Låt linserna och matvetet kallna något och blanda sedan i resten av ingredienserna.
  2. Dela varje squash i fyra delar och gröp ur dem med en liten vass kniv. Fyll med linsblandningen, pensla med olivolja och grädda i ugnen cirka 15 minuter.

Tips

Stek upp den squash som du gröpt ur och blanda med linsröran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-02-28

supergott! Kryddade upp lins- och matveteblandningen lite. Blev kanon.

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Pumpapaj

(14)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(38)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Fyllda auberginer

(19)

Indiskt kryddris

(15)

Lax- och spenatpaj

(92)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 zucchini, gärna både grön och gul
  • 1 msk olivolja
  • Fyllning:
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl matvete
  • 0.5 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 150 g fetaost

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg (1-5):
3.07 (28 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linser och matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i citronen och plocka ur den när det kokat klart. Låt linserna och matvetet kallna något och blanda sedan i resten av ingredienserna.
  2. Dela varje squash i fyra delar och gröp ur dem med en liten vass kniv. Fyll med linsblandningen, pensla med olivolja och grädda i ugnen cirka 15 minuter.

Tips

Stek upp den squash som du gröpt ur och blanda med linsröran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-02-28

supergott! Kryddade upp lins- och matveteblandningen lite. Blev kanon.

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Pumpapaj

(14)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(38)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Fyllda auberginer

(19)

Indiskt kryddris

(15)

Lax- och spenatpaj

(92)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies