Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 zucchini, gärna både grön och gul
  • 1 msk olivolja
  • Fyllning:
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl matvete
  • 0.5 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka linser och matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i citronen och plocka ur den när det kokat klart. Låt linserna och matvetet kallna något och blanda sedan i resten av ingredienserna.
  2. Dela varje squash i fyra delar och gröp ur dem med en liten vass kniv. Fyll med linsblandningen, pensla med olivolja och grädda i ugnen cirka 15 minuter.

Tips

Stek upp den squash som du gröpt ur och blanda med linsröran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-02-28

supergott! Kryddade upp lins- och matveteblandningen lite. Blev kanon.

Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 zucchini, gärna både grön och gul
  • 1 msk olivolja
  • Fyllning:
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl matvete
  • 0.5 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 150 g fetaost

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linser och matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i citronen och plocka ur den när det kokat klart. Låt linserna och matvetet kallna något och blanda sedan i resten av ingredienserna.
  2. Dela varje squash i fyra delar och gröp ur dem med en liten vass kniv. Fyll med linsblandningen, pensla med olivolja och grädda i ugnen cirka 15 minuter.

Tips

Stek upp den squash som du gröpt ur och blanda med linsröran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-02-28

supergott! Kryddade upp lins- och matveteblandningen lite. Blev kanon.

Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)