Zucchinipaj

Betyg (1-5):
4.05 (22 betyg)

En riktig lyxpaj med massor av parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Örtfrittata - Coop

(2)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar

Zucchinipaj

Betyg (1-5):
4.05 (22 betyg)

En riktig lyxpaj med massor av parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Örtfrittata - Coop

(2)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies