Zucchinipaj

Betyg (1-5):
4.09 (23 betyg)

En riktig lyxpaj med massor av parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !

Liknande recept

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g kallt smör, tärnat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl ricotta eller kvarg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g zucchini
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl parmesanost, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Zucchinipaj

Betyg (1-5):
4.09 (23 betyg)

En riktig lyxpaj med massor av parmesan och godsaker. Recept ifrån kokboken "Hannus Jordiga" av Hannu Sarenström

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl, ricotta och salt i en matberedare monterad med knivblad. Kör tills det blir en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så högt det går upp på kanterna. Låt stå 10 min i frysen. Förgrädda sedan mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  3. Riv zucchinin med skalet kvar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Rör ner zucchinin. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-08-17

Den godaste paj jag ätit!

Berit

2018-09-19

Jättegod

Katarina

2018-08-16

Riktigt god paj!!

Marianne

2018-03-29

Bara såååå god !

Liknande recept

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies