Zucchinilasagne med linser och fetaost

Betyg (1-5):
4.04 (24 betyg)

Vegetarisk lasagne med färdig tomatsås, zucchini, linser, fetaost och färska lasagneplattor går snabbt att laga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 zucchini
  • 840 g färdig tomat pastasås (2 burkar)
  • 400 g kokta röda linser, sköljda, avrunna (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med osthyvel eller mandolin. Salta skivorna, låt ligga en stund och torka bort vätskan.
  2. Blanda tomatsåsen med linserna. Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar. Varva tomatsås, zucchini och lasagneplattor i en ugnsform.
  3. Bred ut ostkrämen ovanpå och smula över fetaosten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annkatrin

2020-01-12

Enkel att göra. Krämig och supergod!

Maria

2019-11-27

Enkel och verkligen supergod!

Linnéa

2019-11-19

Väldigt god och lättlagad!

Anders K

2019-11-14

Kommer att bli en favorit, suveränt gott.

Niclas

2019-11-06

Supergod! 1½ burk tomater räcker. Då blir det inte för mycket tomatsmak. Vi hade en gul lök i tomatsåsen som säkert höjde smaken. Vi tog också belugalinser isf röda och det gjorde susen :)

Coop

2019-10-28

Hej igen Ingrid! Det står fel i tidningen och rätt här online, det ska alltså vara 2 st burkar tomatsås! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

...och hur var det med antalet tomatsåsburkar? 1st som i tidningen, eller 2st som här på nätsidan? Gissar att två är det rätta, men måste komma ihåg att själv ändra i tidningen ifall jag råkar använda den någon gång!

Coop

2019-10-24

Hej Ingrid och Madeleine! Tack för ni uppmärksammade, nu har vi lagt till rätt vikt! Om bilden inte följer med, testa att spara receptet som pdf och sen skriva ut! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

Som redan sagt, 0,5 tsk av riven ost känns väldigt galet! I tidningen står det också att det ska vara bara en tomatsåsförpackning! Hur ska ni ha det? Gör om, gör rätt, tack! Undrar också varför inte bilden kommer med numera, när jag skriver ut recept?!

Madeleine

2019-10-21

Enligt receptet i mer smak oktober 2019 ska det vara 150g riven ost

Liknande recept

Linsbolognese

(35)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Spagetti med linser och tomatsås

(11)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

(31)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 zucchini
  • 840 g färdig tomat pastasås (2 burkar)
  • 400 g kokta röda linser, sköljda, avrunna (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Zucchinilasagne med linser och fetaost

Betyg (1-5):
4.04 (24 betyg)

Vegetarisk lasagne med färdig tomatsås, zucchini, linser, fetaost och färska lasagneplattor går snabbt att laga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med osthyvel eller mandolin. Salta skivorna, låt ligga en stund och torka bort vätskan.
  2. Blanda tomatsåsen med linserna. Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar. Varva tomatsås, zucchini och lasagneplattor i en ugnsform.
  3. Bred ut ostkrämen ovanpå och smula över fetaosten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annkatrin

2020-01-12

Enkel att göra. Krämig och supergod!

Maria

2019-11-27

Enkel och verkligen supergod!

Linnéa

2019-11-19

Väldigt god och lättlagad!

Anders K

2019-11-14

Kommer att bli en favorit, suveränt gott.

Niclas

2019-11-06

Supergod! 1½ burk tomater räcker. Då blir det inte för mycket tomatsmak. Vi hade en gul lök i tomatsåsen som säkert höjde smaken. Vi tog också belugalinser isf röda och det gjorde susen :)

Coop

2019-10-28

Hej igen Ingrid! Det står fel i tidningen och rätt här online, det ska alltså vara 2 st burkar tomatsås! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

...och hur var det med antalet tomatsåsburkar? 1st som i tidningen, eller 2st som här på nätsidan? Gissar att två är det rätta, men måste komma ihåg att själv ändra i tidningen ifall jag råkar använda den någon gång!

Coop

2019-10-24

Hej Ingrid och Madeleine! Tack för ni uppmärksammade, nu har vi lagt till rätt vikt! Om bilden inte följer med, testa att spara receptet som pdf och sen skriva ut! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

Som redan sagt, 0,5 tsk av riven ost känns väldigt galet! I tidningen står det också att det ska vara bara en tomatsåsförpackning! Hur ska ni ha det? Gör om, gör rätt, tack! Undrar också varför inte bilden kommer med numera, när jag skriver ut recept?!

Madeleine

2019-10-21

Enligt receptet i mer smak oktober 2019 ska det vara 150g riven ost

Liknande recept

Linsbolognese

(35)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Spagetti med linser och tomatsås

(11)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies