Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Kalasgod kaka som toppas med en smarrig glasyr.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g zucchini
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Apelsinglasyr
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 200 g cream cheese

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ner zucchinin.
  3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 liter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min (98°). Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Glasyr:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal med elvisp. Tillsätt cream cheesen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och toppa ev med rivet apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2017-09-01

Min kaka blev rå/obakad efter angiven baktid och ugnstemperatur. Jag skulle ha mätt innertemperaturen men tyvärr gjorde jag aldrig det.

Coop webbredaktör

2017-08-16

Till Gunilla: Kakan ska vara ca 98° i innertemperatur.

Gunilla

2017-08-16

OBS ugnsvärmen är angiven till 98 grader i receptet men på hemsidan står det 175 grader. !!!!!

Liknande recept

Pumpapaj med pekannötter

(9)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Pumpakaka

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g zucchini
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Apelsinglasyr
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 200 g cream cheese

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Kalasgod kaka som toppas med en smarrig glasyr.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ner zucchinin.
  3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 liter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min (98°). Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Glasyr:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal med elvisp. Tillsätt cream cheesen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och toppa ev med rivet apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2017-09-01

Min kaka blev rå/obakad efter angiven baktid och ugnstemperatur. Jag skulle ha mätt innertemperaturen men tyvärr gjorde jag aldrig det.

Coop webbredaktör

2017-08-16

Till Gunilla: Kakan ska vara ca 98° i innertemperatur.

Gunilla

2017-08-16

OBS ugnsvärmen är angiven till 98 grader i receptet men på hemsidan står det 175 grader. !!!!!

Liknande recept

Pumpapaj med pekannötter

(9)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Pumpakaka

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies