För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zucchinigratäng med korv

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

En zucchinigratäng med mycket färg där basilikan, parmesanen och citronen tillför en härlig smak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök i skivor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g zucchini (0,5 cm tjocka halverade skivor)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 paprika i bitar
  • 40 g babyspenat i bitar
  • 150 g riven ost
  • 0.5 citron i klyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 8 korvar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek rödlök, vitlök och zucchini till fin färg. Salta och peppra.
  3. Blanda de stekta grönsakerna med tomat, paprika och spenat i en ugnsfast form och strö över osten. Stick ner citronklyftorna i gratängen. Gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter så att osten smälter och får lite gyllene färg. Toppa med basilika.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvarna lätt gyllenbruna. Servera direkt med gratängen.

Servering

Passar bra med pasta, ris eller potatis till.

Tips

Stoppa in korvarna i ugnen tillsammans med gratängen så slipper ni ett moment.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-08-02

Riktigt gott! Körde en burk krossade tomat istället för tomaterna. Blev matigare!

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Jan! Skoj att du tyckte det var gott. Basilikan kan du toppa med efter att du har tagit ut gratängen ur ugnen. Mvh Maja (redaktör)

Jan

2020-04-19

Gott. Fast när ska basilikan in? :)

Emmy

2020-01-05

Fantastiskt god gratäng. Vi åt den till citron- och vitlöksmarinerad kyckling.

Susann

2013-09-30

Kan tänka mig en äggstanning också så blir den lite mer mättande.

Birgitta

2013-03-18

Jättegott och lätt att variera grönsaker och tillbehör kan vara annat än korv!

Gabriella

2013-01-24

Gott och nyttigt! Enkelt att laga.

Ewy

2013-01-21

God snabbmat. Bra med mycket grönsaker

Malin

2013-01-21

Låter som att en tzatziki eller turkisk yoghurt skulle passa bra till för bättre mättnadskänsla.

Ronnie

2013-01-21

Jag tyckte att maten smakade skit

Ninna/webbredaktionen

2012-02-20

Gratängen kan serveras med valfritt tillbehör för den som önskar och den fungerar alldeles utmärkt till pasta om man vill ha ett köttfritt alternativ.

Torbjorn

2012-02-19

Hej För dålig mättnadskänsla. Passar bättre som del i buffé än huvudrutt.

Liknande recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(5)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

(2)

Kycklingpaj med fajitakrydda

(18)

Krämig gryta med räkor

(23)

Pizza med biff och rucola

(33)

Räksallad med japansk dressing

(106)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök i skivor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g zucchini (0,5 cm tjocka halverade skivor)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 paprika i bitar
  • 40 g babyspenat i bitar
  • 150 g riven ost
  • 0.5 citron i klyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 8 korvar

Zucchinigratäng med korv

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

En zucchinigratäng med mycket färg där basilikan, parmesanen och citronen tillför en härlig smak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek rödlök, vitlök och zucchini till fin färg. Salta och peppra.
  3. Blanda de stekta grönsakerna med tomat, paprika och spenat i en ugnsfast form och strö över osten. Stick ner citronklyftorna i gratängen. Gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter så att osten smälter och får lite gyllene färg. Toppa med basilika.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvarna lätt gyllenbruna. Servera direkt med gratängen.

Servering

Passar bra med pasta, ris eller potatis till.

Tips

Stoppa in korvarna i ugnen tillsammans med gratängen så slipper ni ett moment.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-08-02

Riktigt gott! Körde en burk krossade tomat istället för tomaterna. Blev matigare!

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Jan! Skoj att du tyckte det var gott. Basilikan kan du toppa med efter att du har tagit ut gratängen ur ugnen. Mvh Maja (redaktör)

Jan

2020-04-19

Gott. Fast när ska basilikan in? :)

Emmy

2020-01-05

Fantastiskt god gratäng. Vi åt den till citron- och vitlöksmarinerad kyckling.

Susann

2013-09-30

Kan tänka mig en äggstanning också så blir den lite mer mättande.

Birgitta

2013-03-18

Jättegott och lätt att variera grönsaker och tillbehör kan vara annat än korv!

Gabriella

2013-01-24

Gott och nyttigt! Enkelt att laga.

Ewy

2013-01-21

God snabbmat. Bra med mycket grönsaker

Malin

2013-01-21

Låter som att en tzatziki eller turkisk yoghurt skulle passa bra till för bättre mättnadskänsla.

Ronnie

2013-01-21

Jag tyckte att maten smakade skit

Ninna/webbredaktionen

2012-02-20

Gratängen kan serveras med valfritt tillbehör för den som önskar och den fungerar alldeles utmärkt till pasta om man vill ha ett köttfritt alternativ.

Torbjorn

2012-02-19

Hej För dålig mättnadskänsla. Passar bättre som del i buffé än huvudrutt.

Liknande recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(5)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

(2)

Kycklingpaj med fajitakrydda

(18)

Krämig gryta med räkor

(23)

Pizza med biff och rucola

(33)

Räksallad med japansk dressing

(106)