Zucchinifritters med bulgursallad

Betyg (1-5):
3.14 (28 betyg)

Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 300 g zucchini
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 100 g riven cheddarost
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk olivolja
  • Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
  2. Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder pannkakan och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2019-11-07

Många moment i tillagningen. Resultatet blev ok men inget wow. Så mycket jobb för en medelmåttig måltid. Kommer nog inte göra den igen.

Coop

2019-09-13

Hej Marit, det är helt rätt, tyvärr hade det blivit fel i markeringen. Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat det! Lycka till i köket!

Marit

2019-09-10

Receptet innehåller ju ägg då är det ju inte veganskt ?

Coop

2019-09-10

Hej Elin, vad tråkigt att det var svårt att få dem att hålla ihop. Testa gärna att använda lite mer potatismjöl för att få ett fastare resultat. Vikten på zucchinin påverkar också hur mycket potatismjöl som behövs. Lycka till!

Elin

2019-09-09

Tyvärr blev det inte biffar utan smeten flöt samman till en sörja, trots att zuccinin pressades på vatten. "Biffarna" fick vi stället lägga i ugnsform. Smaken blev dock god.

Lina

2019-09-05

Jättegott! Vi gjorde dem veganska med Violife cheddarost 👌🏻

Coop

2019-08-28

Hej Sebastian, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat och förtydligat i texten. /Elsa, webbredaktör

Helene

2019-08-26

Över förväntan! Gott med chili-ägg i bulgursalladen. Svårt att få ihop biffarna men jag kanske tog för mycket ost.

Sebastian

2019-08-25

Resultatet blev inte så bra. Oklart hur många ägg som ska användas då det står att man ska vispa ihop ägg och sedan hacka sönder ägget. Antar att pannkakan ska hackas sönder?

Maria

2019-08-24

Sjukt besviken på receptet, resultatet blir inte alls som på bilden.

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g zucchini
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 100 g riven cheddarost
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk olivolja
  • Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 rödlök, finhackad

Zucchinifritters med bulgursallad

Betyg (1-5):
3.14 (28 betyg)

Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
  2. Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder pannkakan och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2019-11-07

Många moment i tillagningen. Resultatet blev ok men inget wow. Så mycket jobb för en medelmåttig måltid. Kommer nog inte göra den igen.

Coop

2019-09-13

Hej Marit, det är helt rätt, tyvärr hade det blivit fel i markeringen. Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat det! Lycka till i köket!

Marit

2019-09-10

Receptet innehåller ju ägg då är det ju inte veganskt ?

Coop

2019-09-10

Hej Elin, vad tråkigt att det var svårt att få dem att hålla ihop. Testa gärna att använda lite mer potatismjöl för att få ett fastare resultat. Vikten på zucchinin påverkar också hur mycket potatismjöl som behövs. Lycka till!

Elin

2019-09-09

Tyvärr blev det inte biffar utan smeten flöt samman till en sörja, trots att zuccinin pressades på vatten. "Biffarna" fick vi stället lägga i ugnsform. Smaken blev dock god.

Lina

2019-09-05

Jättegott! Vi gjorde dem veganska med Violife cheddarost 👌🏻

Coop

2019-08-28

Hej Sebastian, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat och förtydligat i texten. /Elsa, webbredaktör

Helene

2019-08-26

Över förväntan! Gott med chili-ägg i bulgursalladen. Svårt att få ihop biffarna men jag kanske tog för mycket ost.

Sebastian

2019-08-25

Resultatet blev inte så bra. Oklart hur många ägg som ska användas då det står att man ska vispa ihop ägg och sedan hacka sönder ägget. Antar att pannkakan ska hackas sönder?

Maria

2019-08-24

Sjukt besviken på receptet, resultatet blir inte alls som på bilden.

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies