

Zucchinifritters med bulgursallad
Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.
- 300 g zucchini
- 1 tsk salt
- 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 100 g riven cheddarost
- 2 tsk torkad mynta
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk olivolja
- Bulgursallad
- 3 dl bulgur
- 2 ägg
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk salt
- 3 tomater, fintärnade
- 1 rödlök, finhackad
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
- Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
- Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder pannkakan och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.
Zucchinifritters med bulgursallad
Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
- Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
- Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder pannkakan och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-22
Våra biffar blev mycket goda och konsistensen bra. Vi var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin ordentligt, då blev biffarna fasta och lättformade utan extra potatismjöl.
2020-02-29
Verkligen jättegod smak, men smeten i biffarna "stannade" ju inte - blev bara klet. Trots att jag vägde zucchinin noga och klämde ut mycket vätska ur rivet. Till slut fick jag platta ut dem till plättar, då blev det okej.
2020-01-28
En ny favorit hos oss! Men det krävs minst dubbla mängden potatismjöl för att det ska bli biffar och inte bara en enda sörja. Men så god smak av myntan och osten.
2019-11-07
Många moment i tillagningen. Resultatet blev ok men inget wow. Så mycket jobb för en medelmåttig måltid. Kommer nog inte göra den igen.
2019-09-13
Hej Marit, det är helt rätt, tyvärr hade det blivit fel i markeringen. Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat det! Lycka till i köket!
2019-09-10
Receptet innehåller ju ägg då är det ju inte veganskt ?
2019-09-10
Hej Elin, vad tråkigt att det var svårt att få dem att hålla ihop. Testa gärna att använda lite mer potatismjöl för att få ett fastare resultat. Vikten på zucchinin påverkar också hur mycket potatismjöl som behövs. Lycka till!
2019-09-09
Tyvärr blev det inte biffar utan smeten flöt samman till en sörja, trots att zuccinin pressades på vatten. "Biffarna" fick vi stället lägga i ugnsform. Smaken blev dock god.
2019-09-05
Jättegott! Vi gjorde dem veganska med Violife cheddarost 👌🏻
2019-08-28
Hej Sebastian, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat och förtydligat i texten. /Elsa, webbredaktör
2019-08-26
Över förväntan! Gott med chili-ägg i bulgursalladen. Svårt att få ihop biffarna men jag kanske tog för mycket ost.
2019-08-25
Resultatet blev inte så bra. Oklart hur många ägg som ska användas då det står att man ska vispa ihop ägg och sedan hacka sönder ägget. Antar att pannkakan ska hackas sönder?
2019-08-24
Sjukt besviken på receptet, resultatet blir inte alls som på bilden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Erik
2020-12-22
Våra biffar blev mycket goda och konsistensen bra. Vi var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin ordentligt, då blev biffarna fasta och lättformade utan extra potatismjöl.
Sara
2020-02-29
Verkligen jättegod smak, men smeten i biffarna "stannade" ju inte - blev bara klet. Trots att jag vägde zucchinin noga och klämde ut mycket vätska ur rivet. Till slut fick jag platta ut dem till plättar, då blev det okej.
Maria
2020-01-28
En ny favorit hos oss! Men det krävs minst dubbla mängden potatismjöl för att det ska bli biffar och inte bara en enda sörja. Men så god smak av myntan och osten.
Inger
2019-11-07
Många moment i tillagningen. Resultatet blev ok men inget wow. Så mycket jobb för en medelmåttig måltid. Kommer nog inte göra den igen.
Coop
2019-09-13
Hej Marit, det är helt rätt, tyvärr hade det blivit fel i markeringen. Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat det! Lycka till i köket!
Marit
2019-09-10
Receptet innehåller ju ägg då är det ju inte veganskt ?
Coop
2019-09-10
Hej Elin, vad tråkigt att det var svårt att få dem att hålla ihop. Testa gärna att använda lite mer potatismjöl för att få ett fastare resultat. Vikten på zucchinin påverkar också hur mycket potatismjöl som behövs. Lycka till!
Elin
2019-09-09
Tyvärr blev det inte biffar utan smeten flöt samman till en sörja, trots att zuccinin pressades på vatten. "Biffarna" fick vi stället lägga i ugnsform. Smaken blev dock god.
Lina
2019-09-05
Jättegott! Vi gjorde dem veganska med Violife cheddarost 👌🏻
Coop
2019-08-28
Hej Sebastian, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat och förtydligat i texten. /Elsa, webbredaktör
Helene
2019-08-26
Över förväntan! Gott med chili-ägg i bulgursalladen. Svårt att få ihop biffarna men jag kanske tog för mycket ost.
Sebastian
2019-08-25
Resultatet blev inte så bra. Oklart hur många ägg som ska användas då det står att man ska vispa ihop ägg och sedan hacka sönder ägget. Antar att pannkakan ska hackas sönder?
Maria
2019-08-24
Sjukt besviken på receptet, resultatet blir inte alls som på bilden.