Zucchinifritters med bulgursallad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 300 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 100 g riven cheddarost
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk olivolja
  • Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
  2. Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder ägget och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Tofu Tikka - Coop

(7)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 300 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 100 g riven cheddarost
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk olivolja
  • Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 rödlök, finhackad

Zucchinifritters med bulgursallad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Perfekt vardagsmiddag, smakrika fritters med zucchini, kikärtor och ost. Till det serveras en bulgursallad med tomater och strimlad pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Mixa kikärtorna grovt.
  2. Krama lätt ur överflödig vätska ur zucchinin och blanda med kikärtor, vitlök, ost, kryddor och potatismjöl. Forma smeten till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om till fin färg.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, chiliflakes och salt. Häll smeten i en stekpanna på låg värme och stek som en tunn pannkaka. Hacka sönder ägget och vänd ner bulgur, tomater och lök. Servera bulgursalladen till zucchinifritters.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Tofu Tikka - Coop

(7)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies