För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.68 (31 betyg)

Zucchini – även känd som squash – spelar en av huvudrollerna i franska, gröna paradrätten ratatouille. Utsökt även rå, eller grillad tillsammans med halloumi.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 zucchini à ca 300 g, grovrivna
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 150 g parmesan, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka basilika, strimlade blad
  • Till servering:
  • 4 port. kokt bulgur
  • tomater

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.
  2. Sprid ut zucchinin på en plåt och salta lätt. Låt stå ca 10 min.
  3. Krama ur vätskan. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  4. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar i pannan. Stek i omgångar 3–4 min på varje sida. Det blir ca 12 biffar.
  5. Servera med bulgur, tomater och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dina

2020-01-18

Jättegoda och ännu godare dagen efter när dom stått ett tag.

Vanja

2018-08-28

Överraskande gott!

Anna-Lena

2018-07-26

Väldigt gott och lättlagat

Oscar

2018-05-12

Jättegott!

Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 zucchini à ca 300 g, grovrivna
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 150 g parmesan, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka basilika, strimlade blad
  • Till servering:
  • 4 port. kokt bulgur
  • tomater

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.68 (31 betyg)

Zucchini – även känd som squash – spelar en av huvudrollerna i franska, gröna paradrätten ratatouille. Utsökt även rå, eller grillad tillsammans med halloumi.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.
  2. Sprid ut zucchinin på en plåt och salta lätt. Låt stå ca 10 min.
  3. Krama ur vätskan. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  4. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar i pannan. Stek i omgångar 3–4 min på varje sida. Det blir ca 12 biffar.
  5. Servera med bulgur, tomater och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dina

2020-01-18

Jättegoda och ännu godare dagen efter när dom stått ett tag.

Vanja

2018-08-28

Överraskande gott!

Anna-Lena

2018-07-26

Väldigt gott och lättlagat

Oscar

2018-05-12

Jättegott!

Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)