Zucchini- och svamppasta

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En riktig favorit som är krämig och mättande. Väldigt populär hos alla som provar. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 320 g spagetti
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havredryck
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja, att steka i
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. oka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredrycken till en slät massa. Häll i resten av drycken och mixa lite till.
  2. Fräs champinjoner och vitlök i olja på låg värme tills champinjonerna är mjuka. Salta och peppra.
  3. Riv zucchinin grovt och krama ut vattnet ordentligt. Vänd ner i pannan och låt fräsa med en stund. Häll i havredrycken och tillsätt osten. Vänd ner pastan och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bästa säsongen för zucchini är sommar och höst. Nu i mars/april kan man gärna byta ut zucchinin mot valfri mängd grönkål, som man låter fräsa med. Det blir jättegott och är rätt i säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola - Coop

(27)

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli - Coop

(1)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp - Coop

(13)

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp) - Coop

(2)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett - Coop

(6)

Pasta gorgonzola - Coop

(52)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 320 g spagetti
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havredryck
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja, att steka i
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven ost

Zucchini- och svamppasta

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En riktig favorit som är krämig och mättande. Väldigt populär hos alla som provar. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. oka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredrycken till en slät massa. Häll i resten av drycken och mixa lite till.
  2. Fräs champinjoner och vitlök i olja på låg värme tills champinjonerna är mjuka. Salta och peppra.
  3. Riv zucchinin grovt och krama ut vattnet ordentligt. Vänd ner i pannan och låt fräsa med en stund. Häll i havredrycken och tillsätt osten. Vänd ner pastan och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bästa säsongen för zucchini är sommar och höst. Nu i mars/april kan man gärna byta ut zucchinin mot valfri mängd grönkål, som man låter fräsa med. Det blir jättegott och är rätt i säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola - Coop

(27)

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli - Coop

(1)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp - Coop

(13)

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp) - Coop

(2)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett - Coop

(6)

Pasta gorgonzola - Coop

(52)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies