Zereshk polow

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Zereshk polow är en älskad persisk rätt. Zereshk är de röda bären också kända som berberis, ordet polow har samma ursprung som pilaff, och betyder ungefär ris.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg kycklingar i mindre delar
  • 3 msk olja
  • 2 rivna lökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 lime eller pomerans, pressad saft

Gör så här

  1. Gnid in kycklingdelarna med olja, lök, salt, kryddor och citrussaft. Låt marinera 4 timmar i kylskåp. Tillaga riset.
  2. Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Ta gärna med lite av löken. Stek delarna i mitten av ugnen tills de är genomstekta, 20-30 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Servera med saffransriset.

Servering

Servera med saffransris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



uypersson@hotmail.com

2012-01-26

Har inte provat ännu men skulle man kunna ordna en tabell på kolhydrater el cal per 100gram

Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(9)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(19)

Indisk rispanna

(11)

Röd currykyckling med stekt ris

(39)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg kycklingar i mindre delar
  • 3 msk olja
  • 2 rivna lökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 lime eller pomerans, pressad saft

Zereshk polow

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Zereshk polow är en älskad persisk rätt. Zereshk är de röda bären också kända som berberis, ordet polow har samma ursprung som pilaff, och betyder ungefär ris.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingdelarna med olja, lök, salt, kryddor och citrussaft. Låt marinera 4 timmar i kylskåp. Tillaga riset.
  2. Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Ta gärna med lite av löken. Stek delarna i mitten av ugnen tills de är genomstekta, 20-30 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Servera med saffransriset.

Servering

Servera med saffransris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



uypersson@hotmail.com

2012-01-26

Har inte provat ännu men skulle man kunna ordna en tabell på kolhydrater el cal per 100gram

Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(9)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(19)

Indisk rispanna

(11)

Röd currykyckling med stekt ris

(39)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies