
Zereshk polow
Betyg (1-5):
Zereshk polow är en älskad persisk rätt. Zereshk är de röda bären också kända som berberis, ordet polow har samma ursprung som pilaff, och betyder ungefär ris.
Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 1 kg kycklingar i mindre delar
- 3 msk olja
- 2 rivna lökar
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk mald spiskummin
- 0.5 lime eller pomerans, pressad saft
Gör så här
- Gnid in kycklingdelarna med olja, lök, salt, kryddor och citrussaft. Låt marinera 4 timmar i kylskåp. Tillaga riset.
- Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Ta gärna med lite av löken. Stek delarna i mitten av ugnen tills de är genomstekta, 20-30 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Servera med saffransriset.
Servering
Servera med saffransris.
Liknande recept
Zereshk polow
Betyg (1-5):
Zereshk polow är en älskad persisk rätt. Zereshk är de röda bären också kända som berberis, ordet polow har samma ursprung som pilaff, och betyder ungefär ris.
Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gnid in kycklingdelarna med olja, lök, salt, kryddor och citrussaft. Låt marinera 4 timmar i kylskåp. Tillaga riset.
- Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Ta gärna med lite av löken. Stek delarna i mitten av ugnen tills de är genomstekta, 20-30 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Servera med saffransriset.
Servering
Servera med saffransris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-01-26
Har inte provat ännu men skulle man kunna ordna en tabell på kolhydrater el cal per 100gram
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
uypersson@hotmail.com
2012-01-26
Har inte provat ännu men skulle man kunna ordna en tabell på kolhydrater el cal per 100gram