Yogisk mungbönsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.61 (61 betyg)

Kardemumma och garam masala passar så bra till blomkålen, löken och bönorna. Så god mungbönsgryta!

Tillagningstid: 40 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade mungbönor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovmortlad kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Blötlägg mungbönorna minst 8 timmar. Skölj av ordentligt i kallt vatten. Koka mungbönorna i saltat vatten på medellåg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära med alla torra kryddor och salt i olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt blomkålen, rör om och häll i vattnet.
  3. Låt småputtra ca 30 min, vänd ner mungbönor och spenat. Låt puttra ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och servera med ris och ev koriander.

Tips

Spara tid genom att byta ut torkade bönor mot kokta linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2020-03-20

Supergott och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tacotårta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Persisk rabarbergryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl torkade mungbönor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovmortlad kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander

Yogisk mungbönsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.61 (61 betyg)

Kardemumma och garam masala passar så bra till blomkålen, löken och bönorna. Så god mungbönsgryta!

Tillagningstid: 40 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg mungbönorna minst 8 timmar. Skölj av ordentligt i kallt vatten. Koka mungbönorna i saltat vatten på medellåg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära med alla torra kryddor och salt i olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt blomkålen, rör om och häll i vattnet.
  3. Låt småputtra ca 30 min, vänd ner mungbönor och spenat. Låt puttra ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och servera med ris och ev koriander.

Tips

Spara tid genom att byta ut torkade bönor mot kokta linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2020-03-20

Supergott och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tacotårta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Persisk rabarbergryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)