Yogisk mungbönsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Kardemumma och garam masala passar så bra till blomkålen, löken och bönorna. Så god mungbönsgryta!

Tillagningstid: 40 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade mungbönor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovmortlad kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Blötlägg mungbönorna minst 8 timmar. Skölj av ordentligt i kallt vatten. Koka mungbönorna i saltat vatten på medellåg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära med alla torra kryddor och salt i olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt blomkålen, rör om och häll i vattnet.
  3. Låt småputtra ca 30 min, vänd ner mungbönor och spenat. Låt puttra ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och servera med ris och ev koriander.

Tips

Spara tid genom att byta ut torkade bönor mot kokta linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-04-05

Godaste "indiska" grytan!

Ulrika

2020-03-20

Supergott och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Bönotto

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fransk böngryta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(342)
Spara recept

Köttbullar med tomatsås och pasta

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl torkade mungbönor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovmortlad kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • ris
  • färsk koriander

Yogisk mungbönsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Kardemumma och garam masala passar så bra till blomkålen, löken och bönorna. Så god mungbönsgryta!

Tillagningstid: 40 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg mungbönorna minst 8 timmar. Skölj av ordentligt i kallt vatten. Koka mungbönorna i saltat vatten på medellåg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära med alla torra kryddor och salt i olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt blomkålen, rör om och häll i vattnet.
  3. Låt småputtra ca 30 min, vänd ner mungbönor och spenat. Låt puttra ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och servera med ris och ev koriander.

Tips

Spara tid genom att byta ut torkade bönor mot kokta linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-04-05

Godaste "indiska" grytan!

Ulrika

2020-03-20

Supergott och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Bönotto

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fransk böngryta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(342)
Spara recept

Köttbullar med tomatsås och pasta

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)