Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Inget går upp mot doften av nybakat bröd. Perfekt att göra färdigt och servera ljummet.

Tillagningstid: 45 min + 2 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 8 dl vetemjöl special ev mer
  • 15 skivade cocktailtomater
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 kruka hackad färsk basilika
  • 2 skivade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, socker och salt i en bunke. Häll på vattnet och rör om. Smula ner jästen och rör tills jästen smält.
  2. Häll ner mjölet lite åt gången under omrörning. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut och låt jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200°. Blanda philadelphia och basilika. Fördela tomaterna på degen. Klicka på färskosten. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Låt brödet svalna något. Skär upp i bitar. Toppa med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Plättar med fetaoströra

(3)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Äggröra med tryffel

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 8 dl vetemjöl special ev mer
  • 15 skivade cocktailtomater
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 kruka hackad färsk basilika
  • 2 skivade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Inget går upp mot doften av nybakat bröd. Perfekt att göra färdigt och servera ljummet.

Tillagningstid: 45 min + 2 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, socker och salt i en bunke. Häll på vattnet och rör om. Smula ner jästen och rör tills jästen smält.
  2. Häll ner mjölet lite åt gången under omrörning. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut och låt jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200°. Blanda philadelphia och basilika. Fördela tomaterna på degen. Klicka på färskosten. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Låt brödet svalna något. Skär upp i bitar. Toppa med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Plättar med fetaoströra

(3)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Äggröra med tryffel

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies