För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Yoghurtbunke

Betyg (1-5):
4.38 (16 betyg)

Inget smakar så gott som yoghurtbunken du själv gör. Servera med jordgubbar eller bär.

Tillagningstid: 15 minuter + 24 timmar för surning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter mjölk (3 %)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl skivade färska jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken till 90 grader i en kastrull, använd termometer, den får inte koka.
  2. Låt svalna i ett kallt vattenbad till rumstemperatur. Rör i yoghurten och häll upp i 4 portionsskålar.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Ställ bunken kallt minst över natten innan du ska äta den.
  4. Vid servering; vänd jordgubbarna i lite socker. Servera yoghurtbunken kall med jordgubbar och rostade pumpakärnor.

Tips

  1. Variera toppingen prova t ex kanel, ingefära, råsocker, kardemumma, nötter eller fruktkompott.

Tips

Byt ut yoghurten mot filmjölk för en traditionell filbunke.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-01-19

Gräddigt, friskt och underbart gott med hemlagad rabarberkompott och mandelbiskvier

Sara

2014-09-22

Åh vad härligt! Som att bli barn på nytt. Jag åt min med skivad banan, lite honung och hackade hasselnötter

Liknande recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Smoothie med mango

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Smoothie med mango och banan

(6)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Chiayoghurtbägare

(16)

Klassiska semlor

(41)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter mjölk (3 %)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl skivade färska jordgubbar
  • 2 msk socker

Yoghurtbunke

Betyg (1-5):
4.38 (16 betyg)

Inget smakar så gott som yoghurtbunken du själv gör. Servera med jordgubbar eller bär.

Tillagningstid: 15 minuter + 24 timmar för surning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken till 90 grader i en kastrull, använd termometer, den får inte koka.
  2. Låt svalna i ett kallt vattenbad till rumstemperatur. Rör i yoghurten och häll upp i 4 portionsskålar.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Ställ bunken kallt minst över natten innan du ska äta den.
  4. Vid servering; vänd jordgubbarna i lite socker. Servera yoghurtbunken kall med jordgubbar och rostade pumpakärnor.

Tips

  1. Variera toppingen prova t ex kanel, ingefära, råsocker, kardemumma, nötter eller fruktkompott.

Tips

Byt ut yoghurten mot filmjölk för en traditionell filbunke.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-01-19

Gräddigt, friskt och underbart gott med hemlagad rabarberkompott och mandelbiskvier

Sara

2014-09-22

Åh vad härligt! Som att bli barn på nytt. Jag åt min med skivad banan, lite honung och hackade hasselnötter

Liknande recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Smoothie med mango

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Smoothie med mango och banan

(6)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Chiayoghurtbägare

(16)

Klassiska semlor

(41)