Yoghurtbunke

Betyg (1-5):
4.38 (16 betyg)

Inget smakar så gott som yoghurtbunken du själv gör. Servera med jordgubbar eller bär.

Tillagningstid: 15 minuter + 24 timmar för surning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1 liter mjölk (3 %)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl skivade färska jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken till 90 grader i en kastrull, använd termometer, den får inte koka.
  2. Låt svalna i ett kallt vattenbad till rumstemperatur. Rör i yoghurten och häll upp i 4 portionsskålar.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Ställ bunken kallt minst över natten innan du ska äta den.
  4. Vid servering; vänd jordgubbarna i lite socker. Servera yoghurtbunken kall med jordgubbar och rostade pumpakärnor.

Tips

  1. Variera toppingen prova t ex kanel, ingefära, råsocker, kardemumma, nötter eller fruktkompott.

Tips

Byt ut yoghurten mot filmjölk för en traditionell filbunke.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-01-19

Gräddigt, friskt och underbart gott med hemlagad rabarberkompott och mandelbiskvier

Sara

2014-09-22

Åh vad härligt! Som att bli barn på nytt. Jag åt min med skivad banan, lite honung och hackade hasselnötter

Liknande recept

Smoothie med mango och banan

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter mjölk (3 %)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl skivade färska jordgubbar
  • 2 msk socker

Yoghurtbunke

Betyg (1-5):
4.38 (16 betyg)

Inget smakar så gott som yoghurtbunken du själv gör. Servera med jordgubbar eller bär.

Tillagningstid: 15 minuter + 24 timmar för surning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp mjölken till 90 grader i en kastrull, använd termometer, den får inte koka.
  2. Låt svalna i ett kallt vattenbad till rumstemperatur. Rör i yoghurten och häll upp i 4 portionsskålar.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Ställ bunken kallt minst över natten innan du ska äta den.
  4. Vid servering; vänd jordgubbarna i lite socker. Servera yoghurtbunken kall med jordgubbar och rostade pumpakärnor.

Tips

  1. Variera toppingen prova t ex kanel, ingefära, råsocker, kardemumma, nötter eller fruktkompott.

Tips

Byt ut yoghurten mot filmjölk för en traditionell filbunke.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-01-19

Gräddigt, friskt och underbart gott med hemlagad rabarberkompott och mandelbiskvier

Sara

2014-09-22

Åh vad härligt! Som att bli barn på nytt. Jag åt min med skivad banan, lite honung och hackade hasselnötter

Liknande recept

Smoothie med mango och banan

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies