För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Betyg (1-5):
3.57 (28 betyg)

Saftigt yoghurtbröd med smak av fänkål.

Ugnstemperatur:250º-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matyoghurt 10%
  • 2 dl kokhett vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk mortlad fänkålsfrön
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl torkade tranbär
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och hett vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen ca 10 min för hand eller 5–7 min i köksmaskin.
  2. Låt degen jäsa övertäckt minst 1 tim. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, den ska vara lite kladdig.
  3. Dela degen i 20 bitar. Lägg de kantiga bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 min under bakduk.
  4. Pudra ev bröden med mjöl och grädda mitt i ugnen på 250° i 5 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ställ in en långpanna i botten av ugnen och låt den bli het, häll i 1 dl vatten när du sätter in bröden. Det ger bröden en härligt krispig skorpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva H

2014-09-15

Riktigt gott bröd! Tog ett häfte i affären där receptet stod med. Jag bakade brödet och kastade häftet. Inte trodde jag att det skulle bli såå gott. Var tvungen att leta upp receptet igen på nätet.

Liknande recept

Kesellasmoothie

(12)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Tutti Frutti Smoothie

(8)

Blåbärsbowl med hirs

(6)

Smoothie Norrländskt guld

(1)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Specialgröt med bär och kokt ägg

(1)

Açaíbowl

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl matyoghurt 10%
  • 2 dl kokhett vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk mortlad fänkålsfrön
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl torkade tranbär
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1.5 tsk salt

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Betyg (1-5):
3.57 (28 betyg)

Saftigt yoghurtbröd med smak av fänkål.

Ugnstemperatur:250º-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och hett vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen ca 10 min för hand eller 5–7 min i köksmaskin.
  2. Låt degen jäsa övertäckt minst 1 tim. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, den ska vara lite kladdig.
  3. Dela degen i 20 bitar. Lägg de kantiga bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 min under bakduk.
  4. Pudra ev bröden med mjöl och grädda mitt i ugnen på 250° i 5 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10 min. Låt svalna på galler.

Tips

Ställ in en långpanna i botten av ugnen och låt den bli het, häll i 1 dl vatten när du sätter in bröden. Det ger bröden en härligt krispig skorpa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva H

2014-09-15

Riktigt gott bröd! Tog ett häfte i affären där receptet stod med. Jag bakade brödet och kastade häftet. Inte trodde jag att det skulle bli såå gott. Var tvungen att leta upp receptet igen på nätet.

Liknande recept

Kesellasmoothie

(12)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Tutti Frutti Smoothie

(8)

Blåbärsbowl med hirs

(6)

Smoothie Norrländskt guld

(1)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Specialgröt med bär och kokt ägg

(1)

Açaíbowl

(7)