Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(22)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(22)