För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
3.26 (31 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hamburgare med bostondressing

(19)

Örtfrittata

(3)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
3.26 (31 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hamburgare med bostondressing

(19)

Örtfrittata

(3)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)