Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Spara recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Spara recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(15)