Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Caesarsallad seafood

(24)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Linsbolognese

(33)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Buddha bowl

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Caesarsallad seafood

(24)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Linsbolognese

(33)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Buddha bowl

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies