För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Caesarsallad med räkor

(26)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)