Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

Vegetarisk nudelrätt smaksatt med chili och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 250 g äggnudlar
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 ägg
  • 70 g sugar snaps
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk färsk riven ingefära

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna eller wok. Vändstek äggen, 1-2 minuter per sida. Hacka eller strimla dem på en skärbräda.
  3. Hetta upp resten av oljan i en wok och stek grönsakerna på maximal värme 7-8 minuter. Rör om hela tiden.
  4. Tillsätt nudlar, ägg, sweet chilisås och ingefära. Stek ytterligare ett par minuter och blanda ordentligt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2015-10-08

Jag bytte ut chilisåsen mot currypasta (ca 2 msk) och slängde i en skvätt kokosmjölk. Och bytte, precis som Loise, bort en del av nudlarna mot mer grönsaker. Undrar även varför det är brytbönor på bilden?

Ellen

2015-09-18

Superenkelt och jättegott! Hade i cotrongräs också;)

Loise

2014-10-08

God smak, men 500g är ALLDELES för mycket nudlar för bara fyra portioner! Hälften hade varit nog. För jag antar att vikten avser okokta nudlar? Öka gärna mängden grönsaker också, t.ex. dubbla mängden vitkål och sugar snaps. Men det är kanske en smaksak.

Pernilla

2014-04-07

Serverade med hackade jordnötter. Mums.

EwaG

2013-08-26

Världens lättaste och godaste snabbrätt. Skär inte äggen i försmå bitar. Jag steker ett extra ägg som jag dekorerar med.

eva

2013-04-15

Jättegott! Jag stekte i sesamolja/coccosfett och knäckte äggen direkt i grönsakerna och rörde runt/finfördelade som en Pad mer. Hade inga sugarsnaps så det blev ruccola istället på slutet.

Gunnar Cederberg

2013-04-13

Hej! Olivolja är galet att använda till en Wokrätt. Kör med solros eller majs olja som tål högre värme vilket dom flestsa olivoljorna inte gör. Samt att olivoljan kan sätta en bi smak.

Åsa

2012-08-20

Gott!

Liknande recept

Fetaostbakad lax med zucchini

(56)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

(19)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Vegofärspiroger

(2)

Vårig citronpasta med sparris

(16)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g äggnudlar
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 ägg
  • 70 g sugar snaps
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk färsk riven ingefära

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

Vegetarisk nudelrätt smaksatt med chili och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna eller wok. Vändstek äggen, 1-2 minuter per sida. Hacka eller strimla dem på en skärbräda.
  3. Hetta upp resten av oljan i en wok och stek grönsakerna på maximal värme 7-8 minuter. Rör om hela tiden.
  4. Tillsätt nudlar, ägg, sweet chilisås och ingefära. Stek ytterligare ett par minuter och blanda ordentligt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2015-10-08

Jag bytte ut chilisåsen mot currypasta (ca 2 msk) och slängde i en skvätt kokosmjölk. Och bytte, precis som Loise, bort en del av nudlarna mot mer grönsaker. Undrar även varför det är brytbönor på bilden?

Ellen

2015-09-18

Superenkelt och jättegott! Hade i cotrongräs också;)

Loise

2014-10-08

God smak, men 500g är ALLDELES för mycket nudlar för bara fyra portioner! Hälften hade varit nog. För jag antar att vikten avser okokta nudlar? Öka gärna mängden grönsaker också, t.ex. dubbla mängden vitkål och sugar snaps. Men det är kanske en smaksak.

Pernilla

2014-04-07

Serverade med hackade jordnötter. Mums.

EwaG

2013-08-26

Världens lättaste och godaste snabbrätt. Skär inte äggen i försmå bitar. Jag steker ett extra ägg som jag dekorerar med.

eva

2013-04-15

Jättegott! Jag stekte i sesamolja/coccosfett och knäckte äggen direkt i grönsakerna och rörde runt/finfördelade som en Pad mer. Hade inga sugarsnaps så det blev ruccola istället på slutet.

Gunnar Cederberg

2013-04-13

Hej! Olivolja är galet att använda till en Wokrätt. Kör med solros eller majs olja som tål högre värme vilket dom flestsa olivoljorna inte gör. Samt att olivoljan kan sätta en bi smak.

Åsa

2012-08-20

Gott!

Liknande recept

Fetaostbakad lax med zucchini

(56)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

(19)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Vegofärspiroger

(2)

Vårig citronpasta med sparris

(16)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies