För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wokade äpplen med kardemumma

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

En färgsprakande fruktig wok med vaniljkräm. Stöt hela kardemummakärnor för ännu mer smak.

Tillagningstid: 5 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 klyftade äpplen
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk vatten
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk stötta kardemummafrön
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Hetta upp fettet i en wok eller stor stekpanna. Lägg i äppelklyftorna när fettet är gyllenbrunt och woka dem ett par minuter.
  2. Häll över citronsaft, vatten och honung. Blanda ner kardemumman.
  3. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och servera till äpplena.

Tips

Utan mjölk: Servera med vispad havrebaserad vaniljvisp eller Vaniljsås med kokosmjölk. Laktoslågt: Använd laktoslåg creme fraiche eller gräddfil. Receptet är utan gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots-halwa

(2)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Baklavarutor

(2)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 klyftade äpplen
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk vatten
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk stötta kardemummafrön
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Wokade äpplen med kardemumma

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

En färgsprakande fruktig wok med vaniljkräm. Stöt hela kardemummakärnor för ännu mer smak.

Tillagningstid: 5 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp fettet i en wok eller stor stekpanna. Lägg i äppelklyftorna när fettet är gyllenbrunt och woka dem ett par minuter.
  2. Häll över citronsaft, vatten och honung. Blanda ner kardemumman.
  3. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och servera till äpplena.

Tips

Utan mjölk: Servera med vispad havrebaserad vaniljvisp eller Vaniljsås med kokosmjölk. Laktoslågt: Använd laktoslåg creme fraiche eller gräddfil. Receptet är utan gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots-halwa

(2)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Baklavarutor

(2)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)