Wokad tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Tofu är en proteinrik ostmassa av sojaprotein. Bra ersättare för kött och fisk.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g tärnad tofu
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 600 g frysta eller färska wokgrönsaker
  • 6 salladslökar
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda hoisinsås, pressad vitlök och tomatpuré i en skål. Lägg i tofun och blanda om. Låt stå 10-15 minuter. Skär salladslöken i bitar.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs tofun i oljan på ganska svag värme och rör om under tiden. Lägg i wokgrönsakerna och fräs under omrörning i ca 5 minuter. Blanda i salladslöken. Hetta upp och strö över sesamfrön.

Servering

Här har vi rena och eleganta smaker som vi inte får slå ihjäl med ett alltför kraftfullt vin. Wokgrönsaker och hoisinsås sätter smakerna och vi väljer ett friskt och rent vitt vin med lite aromatiska toner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-12

Lättlagat och mycket gott.

yvonne karlsson

2013-12-03

det se gott med mat som ja ser på bilden

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tofubowl

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 350 g tärnad tofu
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 600 g frysta eller färska wokgrönsaker
  • 6 salladslökar
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 dl sesamfrö

Wokad tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Tofu är en proteinrik ostmassa av sojaprotein. Bra ersättare för kött och fisk.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda hoisinsås, pressad vitlök och tomatpuré i en skål. Lägg i tofun och blanda om. Låt stå 10-15 minuter. Skär salladslöken i bitar.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs tofun i oljan på ganska svag värme och rör om under tiden. Lägg i wokgrönsakerna och fräs under omrörning i ca 5 minuter. Blanda i salladslöken. Hetta upp och strö över sesamfrön.

Servering

Här har vi rena och eleganta smaker som vi inte får slå ihjäl med ett alltför kraftfullt vin. Wokgrönsaker och hoisinsås sätter smakerna och vi väljer ett friskt och rent vitt vin med lite aromatiska toner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-12

Lättlagat och mycket gott.

yvonne karlsson

2013-12-03

det se gott med mat som ja ser på bilden

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tofubowl

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)