Wokad biff med broccoli

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 msk olja till wokning
  • Marinad:
  • 2 msk soja
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk olja
  • 1 msk torr sherry
  • Grönsaker:
  • 250 g broccoli
  • 1.5 msk fint hackad färsk ingefära
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 225 g bambuskott
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 1 msk olja till wokning
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Redning:
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk woksås
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg i köttet och låt marinera ca 30 minuter.
  2. Förväll broccolin 1 minut, häll av vattnet och spola broccolin i kallt vatten.
  3. Hetta upp en wok, tillsätt olja. När det börjar ryka om oljan, tillsätt ingefära, vitlök och rör om. Tillsätt det marinerade köttet och woka ett par minuter.
  4. Lyft upp köttet ur woken. Tillsätt ytterligare olja och woka grönsakerna ca 1 minut.
  5. Häll tillbaka köttet. Rör ned redningen och smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris.

Servering

Sältan I soyan och den runda fylliga sherrykaraktären kräver ett robust rött vin med kanske inte så intensiv fruktighet, men en viss strävhet som kan ge maten en match.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(19)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Biff med coleslaw

(0)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 msk olja till wokning
  • Marinad:
  • 2 msk soja
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk olja
  • 1 msk torr sherry
  • Grönsaker:
  • 250 g broccoli
  • 1.5 msk fint hackad färsk ingefära
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 225 g bambuskott
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 1 msk olja till wokning
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Redning:
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk woksås
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Wokad biff med broccoli

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg i köttet och låt marinera ca 30 minuter.
  2. Förväll broccolin 1 minut, häll av vattnet och spola broccolin i kallt vatten.
  3. Hetta upp en wok, tillsätt olja. När det börjar ryka om oljan, tillsätt ingefära, vitlök och rör om. Tillsätt det marinerade köttet och woka ett par minuter.
  4. Lyft upp köttet ur woken. Tillsätt ytterligare olja och woka grönsakerna ca 1 minut.
  5. Häll tillbaka köttet. Rör ned redningen och smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris.

Servering

Sältan I soyan och den runda fylliga sherrykaraktären kräver ett robust rött vin med kanske inte så intensiv fruktighet, men en viss strävhet som kan ge maten en match.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(19)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Biff med coleslaw

(0)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies