Wok med rostbiff och sweet chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Snabbaste woken med färska krispiga grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g rostbiff
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla köttet i supertunna små skivor. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna, stek köttet hastigt. Rör då och då. (Viktigt att inte lägga för mycket kött i stekpannan så det kokar, stek hellre i omgångar. ) Lägg köttet åt sidan. Woka alla grönsaker i olja tills de mjuknat något. Lägg tillbaka köttet, smaka av med salt och sweet chili.
  3. Lägg ris i serveringsskålar och fördela woken ovanpå.

Servering

Toppa med rostade sesamfrön.

Tips

Önskar barnen nudlar, passar det bra till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl ris
  • 500 g rostbiff
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl sweet chilisås

Wok med rostbiff och sweet chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Snabbaste woken med färska krispiga grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla köttet i supertunna små skivor. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna, stek köttet hastigt. Rör då och då. (Viktigt att inte lägga för mycket kött i stekpannan så det kokar, stek hellre i omgångar. ) Lägg köttet åt sidan. Woka alla grönsaker i olja tills de mjuknat något. Lägg tillbaka köttet, smaka av med salt och sweet chili.
  3. Lägg ris i serveringsskålar och fördela woken ovanpå.

Servering

Toppa med rostade sesamfrön.

Tips

Önskar barnen nudlar, passar det bra till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)